ANASAYFA MUTFAK OKULU ŞEVKET-İ BOSTAN

ŞEVKET-İ BOSTAN

Şevket-i bostan

Gerekli malzeme
1 kg ayıklanmış şevket-i bostan
300 gr kuşbaşı yağsız kuzu eti
1 yumurta sarısı
1 soğan
Sıcak su
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı un
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 yemek kaşığı limon suyu



Bir tencerede zeytinyağı ile soğanı kavurun.


Etleri ilave edin ve karıştırıp kavurun.


Ayıklanmış şevket-i bostanları ekleyip iyice karıştırın. Yemeğin üzerini 3 parmak geçecek kadar su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp 20 dakika pişirin.



Bu sırada limon suyu, yumurta sarısı ve unu bir kapta iyice çırpın.


Hazırladığınız terbiyeyi yemeğe ekleyip karıştırın. 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve servis yapın.








Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.