ANASAYFA MUTFAK OKULU PANDİSPANYA

PANDİSPANYA

Pandispanya

Pandispanya
Malzemeler

5 yumurta
350 gr toz şeker
235 gr un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

  
Yumurtayı ve toz şekeri derin bir kaba alıp mikserle yaklaşık 7-8 dakika çırpın. Malzeme kabarıp iki katına çıktıktan sonra üzerine elenmiş unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip spatula ile alttan üste doğru karıştırın. 23-25 cm’lik kek kalıbının içini yağlayın. Un ve toz şeker serpin. Hazırladığınız kek hamurunu kalıba döküp üzerini kaşığın tersiyle düzleştirin. Önceden ısıtılmış 155 derece fırında önce 15 dakika pişirin. Ardından fırının ısısını 160 dereceye yükseltip 40 dakika daha pişirin. Dinlendirdikten sonra pasta yapımında kullanabilirsiniz.


  

Pandispanya için püf noktaları
* Kakaolu pandispanya hazırlamak isterseniz 25 gr kakao ekleyip un ölçüsünden 25 gr eksiltmeniz gerekir.
* Yumurtalar oda ısısında olmalı.
* Yumurta ve şekeri mutlaka en az 7-8 dakika çırpmalı, böylelikle pandispanya daha güzel kabarır.
* Pandispanyanıza rendelenmiş limon kabuğu veya portakal kabuğu ilave ederek aromatik lezzetler elde edebilirsiniz.
* Kek kalıbının tabanına yağlı kağıt sererek kalıbından kolay çıkmasını sağlayabilirsiniz.
* Pandispanyayı mutlaka soğuduktan sonra katlarına ayırmalısınız.
* Hazırladığınız pandispanyayı kalıbından çıkarmadan soğutup streç filme sararak buzdolabında 1 gece bekletirseniz daha yumuşak olur.
* Pandispanya piştikten sonra fırından hemen çıkarmayın. 2-3 dakika sönmüş fırında bekletin.


Pastacı kreması (sade)
Malzemeler
2 yumurta sarısı
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı

Tencereye sütü aktarın. Sırasıyla yumurta sarısı, şeker, un ve nişastayı ekleyip tel çırpıcı yardımıyla pürüzsüz olana kadar karıştırın. Orta ateşte koyulaşana kadar karıştırmaya devam edin. Muhallebi kıvamına geldikten sonra ocaktan alıp tereyağı ve vanilyayı ilave edip karıştırın. Kremayı soğuduktan sonra pasta yapımında kullanabilirsiniz.

Pastacı kreması için püf noktaları
* Kakaolu krema hazırlamak isterseniz 25 gr kakao ilave edin.
* Krema pişerken tel çırpıcı ile sürekli olarak karıştırmazsanız krema topaklanabilir.
* Daha hafif bir krema isterseniz tereyağı eklemeyebilirsiniz. Tereyağı kremanın daha parlak olmasını sağlar.
* Kremanın üzerini henüz sıcakken streç film ile kapatırsanız soğurken üzeri kabuk tutmaz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.