ANASAYFA MUTFAK OKULU KÖZLENMİŞ KIRMIZIBİBER

KÖZLENMİŞ KIRMIZIBİBER

Közlenmiş kırmızıbiber


Fırın ızgarasını ısıya yakın olacak şekilde fırına yerleştirin. Izgaranızı önceden ısıtın. Fırın tepsinize yağlı kağıt serip biberleri üzerine yerleştirin.


Daha önceden ısıttığınız fırın ızgaranızın altına fırın tepsisini yerleştirin. Biberleri arada maşayla çevirerek közleyin. 15 dakika kadar işlemi tekrar layın. Közlenmiş biberleriniz hazır.


Közlenen biberleri temiz kese kağıtlarına koyun kağıtların ağızlarını gevşek şekilde kapatın. Böylece biberleriniz soğurken buğulanacak ve kabukları gevşeyecektir.


Biberleri 10 dakika kese kağıdında beklettikten sonra çıkarın ve kabuklarını soyun. Yanık yerler varsa mümkün olduğunca temizlemeye çalışın.


Közlediğiniz kırmızıbiberleri zeytinyağı ve kavrulmuş çam fıstığı ile harmanlayıp nefis bir salata hazırlayabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.