ANASAYFA MUTFAK OKULU KAŞARLI MANTAR

KAŞARLI MANTAR

Kaşarlı mantar

Malzemeler:


500 gr büyük boy mantar
4 domates
3 sivribiber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Taze nane yaprakları

Hazırlanışı:

Mantarların alt kısımlarını koparıp bol suyla yıkayın ve süzün. Domateslerin kabuklarını soyup zar şeklinde doğrayın. Sivribi berleri temizleyip küçük doğrayın.

Zeytinyağı, tuz, domates ve biberleri bir kasede harmanlayın. Mantarların boş kısımlarına harmanladığınız iç malzemeyi doldurun ve fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceyeayarlı fırında 10 dakika pişirin. Tepsiyi fırından çıkarıp rendelenmiş kaşar peynirini mantarların üzerine serpiştirin. Tekrar fırına verip 5 dakika daha pişirin. Mantarları fırından alıp servis tabağına dizin. Taze nane yapraklarıyla süsleyip sıcak servis yapın.



Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.