ANASAYFA MUTFAK OKULU BÖREKLİK YUFKA

BÖREKLİK YUFKA

Klasik hamur bizden, zenginleştirmek sizden...

Gerekli malzeme
4 su bardağı un
1 yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
2 çorba kaşığı sirke



Unu bir kaba eleyin. Ayrı bir kapta yumurta, süt, sıvıyağ, yoğurt, karbonat ve sirkeyi çırpma teli ile çırpın. Unun ortasını havuz gibi açın. Sütlü karışımı ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.


Hazırladığınız hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp ılık bir ortamda 20 dakika bekletin. Bezelere ayırın. Hamur bezelerini tezgahın üzerine alın. Nişasta serpiştirip ince yufkalar şeklinde açın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.