ANASAYFA MUTFAK OKULU BERGAMOT LİKÖRÜ

BERGAMOT LİKÖRÜ

Bergamot likörü

Gerekli malzeme
5 bergamot
Yarım kg toz şeker
700 ml etil alkol
1 litre su



Bergamotlar yıkandıktan sonra dış sarı kabuklarını çok ince soyun. Beyaz kısımlarının karışmamasına özen gösterin. Aksi takdirde acımsı bir tat olur.


 

Soyma işlemi bittikten sonra kabukları geniş bir kapta alkol içine alarak üzerini streç folyoyla kapatın. Buzdolabında 7-8 gün bekletin. Şekeri suya ilave edip şeker eriyinceye kadar ısıtın. Soğuyunca alkollü karışıma ekleyin.




Daha sonra karışımı iki kat tülbent veya patiskadan geçirerek süzün. Süzülen likörü cam şişeye doldurun. Buzdolabında 40 gün bekletin. Servis yapın. İsteğe göre kırık buz parçaları ilave ederek servis yapabilirsiniz.


Liköre dair bir not
Bu ölçü portakal, mandalina ve limona da uygulanabilir. Limon likörü yaparken özellikle tam sararmamış yeşil limonlar daha lezzetli olur. Kabuğunu kullandığınız meyvenin suyunu da ilave edebilirsiniz. Böylece hem aroması hem de meyvenin kendi lezzetini de vermiş olursunuz. Likör yaparken, alüminyum, plastik kullanılmayın. Sadece cam ve çelik kullanılmalısınız.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.