“Zebra keke süt yerine yoğurt konur mu?” sorusunun yanıtı araştırılan konu başlıklarından bir tanesi oluyor. Hem görüntüsü hem tadıyla büyüleyen bu kek için ilk tercih süt olsa da evde süt olmadığında başka alternatifler de tercih edilebilir. İşte konuyla ilgili merak edilenler.
Yoğurt, süte göre daha yoğun kıvamlıdır ve kekin daha nemli ve yumuşak olmasını sağlar. Bu da zebra kekin dokusuna olumlu katkıda bulunur.
Yoğurt, içindeki asidik yapı sayesinde karbonat ya da kabartma tozuyla reaksiyona girerek kekin daha güzel kabarmasına yardımcı olur.
Yoğurt, süte göre biraz daha ekşi bir lezzet verebilir. Bu tat farkı belirgin olmasa da, bazı damak zevklerine daha hoş gelebilir.
Evde süt kalmadığında yoğurt iyi bir yedek malzemedir. 1 su bardağı süt yerine yaklaşık ¾ su bardağı yoğurt kullanılabilir (kıvam kontrol edilerek ayarlanmalı).
Yoğurtlu kekler genelde daha tok ve yoğun bir yapıya sahip olur. Hafif kek isteyenler için süt daha uygun olabilir; ama daha dolgun bir doku arayanlar yoğurdu tercih edebilir.
Şunlara da göz atın: