Yozgat, yöresel yemekleri ile ön plana çıkan şehirlerimizden biridir. Yozgat denildiğinde ilk akla gelen ise sulu köfte çorbasıdır. Köfte, sebze ve terbiye ile hazırlanan bu çorba, ev yemeği olarak birçok şehirde karşınıza çıkabilir. Köfteli çorba ismiyle de bilinir. Özellikle kış aylarında tercih edilen sulu köfte çorbası, doyurucu olması nedeniyle davet sofralarında da kendine yer bulur.
Malzemeler;
Yapılışı: Kıymanın içerisine rendelenmiş soğan, yumurta, ince bulgur ve baharatları ekleyerek yoğurun. Harçtan nohut büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizle yuvarlayın. Köftelerin dağılmasını önlemek için hafifçe una bulayın ve bir tepsiye yerleştirin. Buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Tencerenin içine önce yağı, ardından küp şeklinde doğranmış havuçları ekleyin. Birkaç dakika kavurduktan sonra üzerine patatesleri ve salçayı ekleyerek karıştırın. Daha sonra üzerine su veya et suyunu ilave ederek kaynamaya bırakın. Su kaynamaya başladığında köfteleri tencerenin içine alın ve yaklaşık 15-20 dakika kaynatın. Terbiye için, bir kasede un, yoğurt, yumurta sarısı ve limon suyunu çırpın. İçerisine çorbadan bir kepçe ekleyerek suyu ılıtın. Daha sonra terbiyeyi tencereye yavaş yavaş dökün. Bu esnada çorbayı hızlıca karıştırmayı unutmayın. Bir taşım kaynattıktan sonra çorbayı kenara alın. Küçük bir tavada tereyağını eritin. İçerisine pul biber ve nane ekleyerek kızdırın. Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Üzerine hazırladığınız naneli sostan dökün ve sıcak servis edin. Afiyet olsun.