Yeşil Fasulyeyle Denemeniz Gereken 5 Tarif

Sadece zeytinyağlı haliyle değil, salatadan fırın yemeğine kadar birçok şekilde değerlendirebileceğiniz yeşil fasulye ile sofralarınıza hem renk hem de lezzet katabilirsiniz. İşte pratik malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz yeşil fasulyeli 5 tarif!
Yeşil Fasulyeyle Denemeniz Gereken 5 Tarif
02 Mayıs 2025, 14:18

Yeşil fasulye, yaz sofralarının vazgeçilmez sebzelerinden biridir. Genellikle zeytinyağlı olarak pişirilse de aslında çok yönlü kullanıma uygun bir sebzedir. İster sıcak ister soğuk; isterseniz ana yemek ya da ara öğün olarak sunabileceğiniz tariflerle yeşil fasulyeye lezzet katabilirsiniz. İşte kısa sürede hazırlayabileceğiniz yeşil fasulyeli 5 farklı tarif!

  1. Zeytinyağlı Yeşil Fasulye

zeytinyağlı yeşil fasulye

Malzemeler: Yeşil fasulye, soğan, domates, zeytinyağı, sarımsak, tuz, şeker

Yapılışı:

  1. Soğanı zeytinyağında kavurun.
  2. Fasulyeleri ekleyin, birkaç dakika soteleyin.
  3. Üzerine domates, sarımsak, tuz ve azıcık şeker koyun.
  4. Kısık ateşte, suyunu ekleyip yumuşayana kadar pişirin.
  5. Soğuyunca servis edin.
  1. Yeşil Fasulye Kavurması (Yumurta ile)

yeşil fasulye kavurması

Malzemeler: Haşlanmış yeşil fasulye, yumurta, tereyağı/zeytinyağı, tuz

Yapılışı:

  1. Fasulyeleri haşlayın ve süzün.
  2. Tavada tereyağını eritin, fasulyeleri kavurun.
  3. Üzerine yumurta kırın, karıştırarak pişirin.
  4. Tuz ekleyip sıcak servis edin.
  1. Yeşil Fasulye Salatası

yeşil fasulye salatası

Malzemeler: Haşlanmış yeşil fasulye, sarımsak, yoğurt, zeytinyağı, limon, ceviz

Yapılışı:

  1. Fasulyeleri haşlayın ve doğrayın.
  2. Yoğurt, sarımsak, limon ve zeytinyağını karıştırın.
  3. Fasulyeye dökün, karıştırın.
  4. Üzerine ceviz serperek servis edin.
  1. Yeşil Fasulye Graten

yeşil fasulye graten

Malzemeler: Haşlanmış fasulye, kaşar peyniri, krema veya beşamel sos

Yapılışı:

  1. Fasulyeyi fırın kabına alın.
  2. Üzerine krema veya beşamel dökün.
  3. Kaşar rendeleyin, üstüne serpiştirin.
  4. 180°C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  1. Yeşil Fasulye Turşusu Kavurması

fasulye turşusu kavurması

Malzemeler: Yeşil fasulye turşusu, soğan, yumurta veya kıyma (isteğe bağlı)

Yapılışı:

  1. Soğanı kavurun.
  2. Fasulye turşusunu ekleyin, birkaç dakika soteleyin.
  3. İsterseniz yumurta kırın veya kıyma ile kavurun.
  4. Hafif ekşi ve farklı bir lezzet sunar.
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo