Yemekteki salçanın ekşi tadı tüm lezzeti gölgeleyebilir. Ancak birkaç basit mutfak hilesiyle bu sorunu kolayca çözebilirsiniz. Süt ürünleri kullanımı, çok az karbonat eklemek gibi püf noktaları bu noktada işe yarayacaktır. Peki; yemekteki salça ekşiliği nasıl giderilir? İşte detayları!
Az miktarda toz şeker, salçanın ekşiliğini dengeler. Tatlılık katmadan asiditeyi bastırır.
Biraz yoğurt, krema veya süt eklemek ekşiliği yumuşatır. Özellikle çorba ve soslarda işe yarar.
Kabukları soyulmuş çiğ patatesi yemeğe atıp bir süre pişirin; ekşiliği emebilir. Sonrasında çıkarabilirsiniz.
Ufacık bir tutam karbonat asidi nötralize eder. Ancak fazla eklerseniz yemeğin tadı bozulabilir.
Yemeğe doğranmış sebzeler (havuç, kabak gibi) veya biraz su ekleyerek ekşi tadı hafifletebilirsiniz.
Şunlara da göz atın: