Yemekteki Fazla Şeker Nasıl Giderilir?

Yemeğe fazladan şeker kaçtıysa paniğe gerek yok. Mutfağınızda zaten bulunan malzemelerle bu sorunun üstesinden kolayca gelebilirsiniz. Peki; yemekteki fazla şeker nasıl giderilir? İşte cevabı.
Yemekteki Fazla Şeker Nasıl Giderilir?
08 Mayıs 2025, 12:15

Yemeğe farkında olmadan fazla şeker eklemek, tadı bastırarak yemeğin karakterini değiştirebilir. Ancak bu durumu kurtarmanın pratik ve etkili yolları var. Asidik dokunuşlardan baharatlarla dengelemeye kadar, mutfaktaki bu minik kazayı avantaja çevirebilirsiniz. Peki; yemekteki fazla şeker nasıl giderilir?

şeker

Asidik malzeme ekleyin

Limon suyu, sirke (özellikle elma ya da beyaz sirke) gibi asidik malzemeler fazla şekerin etkisini dengeler. Tatlılığı bastırmak için yemeğin türüne göre birkaç damla ekleyebilirsiniz.

Tuz veya soya sosu ekleyin

Bir tutam tuz ya da az miktarda soya sosu, tatlılığı dengelemeye yardımcı olur. Özellikle çorba, sos ya da wok yemeklerinde etkili olur.

şeker

Baharat kullanın

Karabiber, pul biber, zencefil, sarımsak gibi baskın aromalı baharatlar şekerli tadı gölgeler. Yemeğin türüne göre uygun baharatlarla tat dengesi sağlanabilir.

Sıvı veya malzeme ekleyerek seyreltin

Fazla şekerli yemeği biraz daha su, süt, sebze suyu gibi sıvılarla açabilir ya da sebze, et gibi ek malzemeler ekleyerek şeker oranını seyreltebilirsiniz.

şeker

Ekstra malzemeyle ikinci bir yemek türetin

Şekerli yemeği direkt kurtaramıyorsanız, onu başka bir yemekle birleştirmek işe yarayabilir. Örneğin fazla şekerli bir domates sosunu acılı bir sosla karıştırarak yeni bir tat profili yaratabilirsiniz.

Şunlara da göz atın:

  1. Zeytinyağlı Yemeklere Neden Şeker Atılır?
  2. Yemeğin Şekerini Ne Alır?
  3. Canınız Şeker Çektiğinde Bu 6 Gıdaya Sarılın
  4. Tatlı Krizlerine Fit Dokunuş: Şekersiz Enerji Lokumu Tarifi
  5. Esmer Şeker Hakkında Bilinmeyenler
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo