Tel Kadayıf Yapmanın 5 Püf Noktası

28 Kasım 2025, 20:00 tarihinde güncellendi.
Tel kadayıfı yaparken kadayıf tellerini iyice ayırıp tereyağını eşit şekilde gezdirmek çok önemlidir. Fırın sıcaklığı orta olmalı ve kadayıfın üzeri güzelce kızarmalıdır. Şerbet ise doğru sıcaklıkta dökülerek kadayıfın çıtır ve lezzetli kalması sağlanır.
Tel Kadayıf Yapmanın 5 Püf Noktası

Kadayıfı tepsiye yerleştirirken çok sıkıştırmadan katmanlar halinde dizmek gerekir. Şerbeti kadayıf fırından çıkınca dökmek, hamurlaşmasını önler. Tüm tellerin arasına tereyağı nüfuz etmesi, çıtır bir doku elde etmeyi sağlar.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo