Yemekleri taze taze tüketmek genellikle en ideal seçenek gibi görünse de bazı lezzetler tekrar ısıtıldıklarında adeta lezzetini ikiye katlar. Hem pratiklik sağlayan hem de zamana karşı lezzetini kaybetmeyen bu 8 yemek, mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya aday.
Neden? Bekledikçe lezzeti artar, ısıtıldığında dağılmadan kıvamını korur.
Tavsiye: Azıcık su ekleyerek kısık ateşte ısıtın.
Neden? Baharatlar ve etin aroması zamanla yemeğe daha çok nüfuz eder.
Tavsiye: Fırında veya tencerede tekrar ısıtmak idealdir.
Neden? Sosun içindeki sebzeler ve et, tekrar pişirmede daha da yumuşar ve lezzetlenir.
Tavsiye: Tekrar pişirmeden önce biraz su ya da zeytinyağı ekleyebilirsiniz.
Neden? Soğuk ya da ılık yenir, bekledikçe lezzeti oturur.
Tavsiye: Ilık servis önerilir, hafifçe ısıtmak yeterlidir.
Neden? Yoğun kıvamı bozulmaz, tekrar ısıtıldığında ilk halinden farksızdır.
Tavsiye: Gerekirse su ekleyerek kıvam ayarı yapılabilir.
Neden? Sos içinde kalan köfte, tekrar pişirmede kurumaz.
Tavsiye: Fırında veya tencerede kapağı kapalı şekilde ısıtın.
Neden? Tekrar ısıtıldığında tane tane kalabilir.
Tavsiye: Az su ekleyip kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı pişirin.
Neden? İç harcı ve yaprak iyice özleşir, tekrar ısıtıldığında daha da lezzetli olur.
Tavsiye: Buharda veya kısık ateşte az su ile ısıtmak en iyisidir.