Tavuğun Dışının Çıtır Olması İçin Ne Yapmalı?

28 Kasım 2025, 15:50 tarihinde güncellendi.
Tavuğun dışının çıtır olması için önce tavuk parçalarını iyice kurulayın ve un-mısır nişastası karışımına bulayın. Kızartma veya fırın sırasında yağın sıcaklığına dikkat edin, bu sayede tavuk yağ çekmez ve çıtır olur. Pişirme sonrası buharın tutmamasına özen gösterin, böylece dışı gevrek kalır.
Tavuğun Dışının Çıtır Olması İçin Ne Yapmalı?

Tavuğu marine etmek, hem lezzetini artırır hem de dışının daha çıtır olmasını sağlar. Yağın içine tavuğu yavaşça ve tek seferde eklemek, sıcaklığın düşmesini önler ve çıtırlığı korur. Fırında pişiriyorsan, tavukları aralıklı dizerek hava dolaşımını sağlamak dışının gevrek olmasını kolaylaştırır.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo