Erimeyen Şeftali Reçeli Tarifi
Un, irmik, su, maya ve bir tutam tuz ile yapılan bu karışım, krep kıvamında akışkan bir hamur elde edilmesini sağlar. Hamur, tavada sadece tek yüzü pişirilerek iç harçla doldurulmaya uygun hale getirilir. Bu özel pişirme yöntemi sayesinde taş kadayıf, dışı çıtır içi yumuşak bir dokuya kavuşur.
Hamurun temelini oluşturur, yapısal kıvam verir.
Unla karışarak akışkan bir kıvam sağlar.
Hamura hafif bir doku ve çıtırlık kazandırır.
Hamurun hafifçe kabarmasını ve gözenekli olmasını sağlar.
Lezzeti dengelemek için az miktarda eklenir. İsteğe bağlı olarak az miktarda şeker de eklenebilir, özellikle hamurun tatlı yönünü vurgulamak için. Hazırlanan bu hamur, tavada tek yüzü pişirilerek taş kadayıfın içi doldurulmaya hazır hale getirilir.