Tarte Tatin Yapmak İçin 3 Tüyo

29 Kasım 2025, 01:56 tarihinde güncellendi.
Tarte Tatin, Fransız mutfağının en ikonik tatlılarından biridir. İsteğe göre elma veya şeftali gibi meyvelerle hazırlanabilir. Çay saatinin vazgeçilmezi olan tarte tatin yapımında bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir.
Tarte Tatin Yapmak İçin 3 Tüyo

19. yüzyılda, Fransa’nın Loire Vadisi’nde Tatin kardeşlerin işlettiği küçük bir otelde tesadüfen ortaya çıkan tarte tatin, orijinal tarife göre karamelize elma ile hazırlanır. Ancak dünya çapında en sevilen versiyonu şeftalili olandır. Tarte tatinin en önemli özelliği, elmaları şeker ve tereyağında karamelize edip, üzerine hamur serdikten sonra fırında pişirmek ve servis etmeden önce ters çevirerek sunmaktır. Püf noktalarına dikkat edildiği takdirde son derece lezzetli bir tatlı haline gelir. 

Mükemmel tart yapmanın püf noktaları, çilekli turta yapmanın püf noktaları, değişik tart tarifleri ve turta süsleme yöntemlerine göz atmayı unutmayın.

Tarte Tatin Yapmanın Püf Noktaları

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo