Soğuk Çorba Yapmanın 8 Püf Noktası

Yaz sofralarının ferah yıldızı soğuk çorbalar, doğru tekniklerle çok daha lezzetli olur. Kıvamı, aroması ve serinliğiyle damakta iz bırakan bir soğuk çorba yapmak aslında sandığınızdan kolay. İşte soğuk çorba yapmanın püf noktaları.
Soğuk Çorba Yapmanın 8 Püf Noktası
18 Temmuz 2025, 15:26

Sıcak havalarda hem serinletici hem de besleyici bir seçenek arıyorsanız, soğuk çorbalar tam size göre. Ancak bu hafif lezzetin tam kıvamında olması için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor. İşte soğuk çorba yapmanın 8 püf noktası.

soğuk çorba

Malzemeler Oda Sıcaklığında Olsun

Soğuk çorbanın lezzeti için yoğurt, su, haşlanmış bakliyat gibi malzemeleri buzdolabından çıkarıp 5–10 dakika bekletmek, çorbanın kesilmesini önler.

Soğuk Su Kullanın, Buz Değil

Direkt buz eklemek çorbanın tadını seyreltir. Onun yerine önceden soğutulmuş içme suyu kullanmak en doğrusudur.

Yoğurt Kıvamı Önemli

Ne çok koyu ne çok sulu… Süzme yoğurt ve normal yoğurdu karıştırarak ideal kıvamı yakalayabilirsiniz. Yoğurt önceden çırpılırsa topaklanma olmaz.

soğuk çorba

Tuzu En Son Ekleyin

Tuz, yoğurdu kesebilir. Bu yüzden tuzu karıştırma işlemi bittikten sonra en son ekleyin.

Aromatik Tatlarla Fark Yaratın

Nane, dereotu, fesleğen, limon kabuğu rendesi ya da az sarımsak ile lezzeti katlayın. Baharatları ölçülü ekleyin, baskın olmamalı.

Bakliyatları ve Tahılları İyi Haşlayın

Buğday, nohut, yeşil mercimek gibi malzemeler iyice haşlanmalı ama dağılmamalı. Haşladıktan sonra soğuk sudan geçirin ki çorbanız ılık olmasın.

soğuk çorba

Dolapta Dinlendirin

Çorbanızı hazırladıktan sonra en az 1–2 saat dolapta bekletin. Malzemeler birbirine geçer, lezzetler oturur.

Servis Sırasında Taze Dokunuşlar Ekleyin

Üzerine buz gibi suyla durulanmış salatalık, ince doğranmış taze otlar veya birkaç damla zeytinyağı ile şık bir sunum yapabilirsiniz.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo