Şambali Tatlısı Neden Dağılır?

28 Kasım 2025, 13:33 tarihinde güncellendi.
Şambali tatlısı, hamurun iyi yoğrulmaması, fazla sıvı kullanımı veya yeterli bağlayıcı madde eklenmemesi nedeniyle dağılabilir. Fırın sıcaklığı ve pişirme süresi de tatlının düzgün pişmesini etkiler. Ayrıca şerbetin yanlış zamanlamayla dökülmesi, tatlının parçalanmasına yol açar.
Şambali Tatlısı Neden Dağılır?

Şambali, irmik ve unun yeterince birleşmemesi durumunda kolayca dağılabilir. Hamurun çok sulu olması veya fırında düzensiz pişmesi yapısını bozabilir. Şerbetin çok sıcak veya çok soğuk dökülmesi de tatlının dağılmasına neden olur.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo