Peynir Helvasını Uzun Süre Saklamak İçin 3 Tüyo

28 Kasım 2025, 12:46 tarihinde güncellendi.
Peynir helvası, taze tuzsuz teleme veya taze dil peyniri ile hazırlanır. İçinde peynir kullanıldığı için doğru şekilde saklanması çok önemlidir. Peynir helvası buzdolabında 3-4 gün, derin dondurucuda ise en fazla 2 ay saklanabilir.
Peynir Helvasını Uzun Süre Saklamak İçin 3 Tüyo

Peynir helvası, özellikle Balıkesir ve Çanakkale yörelerinde meşhur olan, tuzsuz taze peynirle yapılan geleneksel bir Türk tatlısıdır. Aslında bir tür un helvası gibidir, ancak farkı; içine peynir eklenmesiyle ortaya çıkan uzayan, elastik dokulu yapısıdır. Genellikle sıcak servis edilir ve üzerine istenirse kaymak ya da dondurma eklenir. Bazı bölgelerde “Höşmerim” adıyla da bilinir; ancak höşmerimde irmik ve şerbet oranı daha farklıdır. Peynir helvası ise unun kavrulması ve peynirin eriyip karışmasıyla kıvam alır.

Helva tarifleri, helva yapmanın püf noktaları ve helva saklama yöntemlerine göz atın.

Helva Nasıl Saklanır?

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo