Patlamış Mısırın Sert Olmaması İçin Ne Yapmalı: 6 İpucu

12 Aralık 2025, 22:29 tarihinde güncellendi.
Patlamış mısır, ısının etkisiyle kabuğu patlayan özel mısır tanelerinden yapılan bir atıştırmalıktır. Taze mısır kullanmak, yağı yeterli koymak, orta ateşte pişirmek ve tencereyi ara ara sallamak mısırların sert olmamasını sağlar.
Patlamış Mısırın Sert Olmaması İçin Ne Yapmalı: 6 İpucu

Patlamış mısır, özel cins mısır tanelerinin (popcorn mısır) yüksek ısıya maruz kaldığında içlerindeki nemin buharlaşıp basınç oluşturmasıyla kabuklarının patlayarak açılması sonucu oluşan, hafif ve çıtır bir atıştırmalıktır. Tavada, tencerede, mısır makinesinde veya mikrodalgada yapılabilir. Az malzeme gerektiren, hızlı hazırlanan bir atıştırmalık olduğu için çok tercih edilir.

''Mükemmel patlamış mısırın püf noktaları, patlamış mısır kilo aldırır mı ve patlamış mısır nasıl taze tutulur?'' başlıklı haberlere de göz atın.

Patlamış Mısırın Sert Olmaması İçin Ne Yapmalı?

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo