Sabahları zamanla yarışırken hem pratik hem de lezzetli bir kahvaltı alternatifi arayanların aklına ilk gelen tariflerden biri pankektir. Hafif dokusu, kısa sürede hazırlanması ve farklı sunumlara uyum sağlaması sayesinde pankek, her yaştan insanın favorisidir. Ancak bazı günler mutfağa ayıracak vakit bulmak zor olabilir. Bu gibi durumlarda, önceden hazırlık yaparak sabahı kolaylaştırmak büyük avantaj sağlar. Peki; pankek geceden pişirilir mi? İşte detaylar...
Pankek, kahvaltıların ve çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olarak hemen her mutfağın favori tarifleri arasında yer alır. Ancak sabah saatlerinde mutfağa girip malzemeleri hazırlamak ve pişirme süreciyle uğraşmak bazen zorlayıcı olabilir. Bu noktada akla gelen en pratik sorulardan biri şudur: Pankek geceden pişirilir mi? Bu sorunun cevabı hem mutfaktaki zaman yönetiminize hem de beklentinize göre değişebilir.
Pankek hamuru hazırlanır, pankekler tavada pişirilir ve oda sıcaklığına geldikten sonra saklanır. Ertesi gün sadece ısıtılarak tüketilir.
Dikkat edilmesi gerekenler:
Sabah vakit kaybetmemek için pankek hamuru geceden hazırlanarak buzdolabında bekletilebilir. Sabah sadece tavaya dökülüp pişirme işlemi yapılır.
Avantajları:
Pişmiş pankekler, tamamen soğuduktan sonra kat kat dizilerek (her kat arasına yağlı kağıt konulabilir) hava geçirmez bir kapta buzdolabında 2 güne kadar saklanabilir. Daha uzun süre saklanacaksa derin dondurucu tercih edilmelidir. Dondurulan pankekler, çözülmeden direkt tost makinesinde ya da fırında ısıtılabilir.