Muzlar Mikrodalgada Nasıl Hızlı Olgunlaştırılır?

Muz, lif bakımından zengin, lezzetli ve doyurucu bir meyvedir. Dokusu ve şeker oranı nedeniyle şekersiz tatlıların vazgeçilmez malzemelerinden biridir. Peki muzlarınızı mikrodalgada nasıl hızlı olgunlaştırırsınız:
 Muzlar Mikrodalgada Nasıl Hızlı Olgunlaştırılır?
27 Ekim 2023, 11:07

Lif bakımından zengin bir meyve olan muz; hem sade, hem de tatlıların içerisinde sık sık kullanılır. Kan basıncını dengelemesinin aynı sıra kalp sağlığını da olumlu yönde etkiler. Aynı zamanda oldukça lezzetli olan bu meyve şekersiz tatlılarında vazgeçilmez malzemesidir.

Kendinize muzlu bir kek ya da muzlu bir tatlı yapmak isterseniz ve muzun tam yeteri kadar olgun değilse ne yaparsınız? Markete gidip olgun muz almanıza gerek yok. Muzlarınızı olgunlaştırmanın birkaç yolu vardır ve en hızlı yöntem soyulmamış muzları mikrodalga fırına atmaktır.

muz

Önce soyulmamış muzlara bir miktar havalandırma deliği açtığınızdan emin olun. Bunu çatalla, bıçağın keskin ucuyla veya bambu şişle yapabilirsiniz. Minik havalandırma delikleri, mikrodalga fırın onları pişirirken muzların içinde biriken buhar için bir kaçış yolu görevi görüyor. Sonuçta muzun içeriğinde su vardır ve pişirildiğinde buhar çıkarır.

Küçük havalandırma delikleri olmadığında oluşan buhar, muzların mikrodalgada patlamasına neden olabilir. Bu yüzden bir dahaki sefere muzlarınızı hızlı bir şekilde olgunlaştırmak istediğinizde, önce onlara küçük delikler açmayı unutmayın. Bunları mikrodalgaya dayanıklı servis tabağına veya nemli bir kağıt havlunun üzerine koyun ve yumuşak, yumuşak ve olgunlaşana kadar 30 saniyelik aralıklarla mikrodalgada pişirin. Bu hızlı önlem, mikrodalga fırınınızda karışık bir patlamayı önleyecek ve muzların, ya da tüm pişirme ihtiyaçlarınız için hazır olmasını sağlayacaktır.

olgun muz

Muzları Olgunlaştırmanın Farklı Yolları Var

Daha sabırlı olanlar veya mikrodalga fırını olmayanlar için muzları olgunlaştırmanın başka yolları da var. Bunun bir yolu, olgunlaşmamış muzları kapalı bir kese kağıdına koymaktır; onları üç güne kadar torbada bırakın ve güzelce olgunlaşmalarını bekleyin. Bu en hızlı yöntem olmasa da, onları tezgahta bırakmaktan daha hızlı olgunlaştıracaktır. Muz, torbanın içinde etilen gazı açığa çıkaracaktır; Meyvelerin metabolizmasını tetikleyen bir hormon olan etilen torbanın içinde yoğunlaşarak daha hızlı olgunlaşmaya yol açar. (Ayrıca torbaya bir elma veya olgunlaşmamış bir avokado da koyabilirsiniz; avokado ve muz birlikte olgunlaşacaktır.)

Muzları olgunlaştırmak için ısıyı kullanmanın bir başka yolu da onları fırın veya ekmek kızartma makinesi gibi başka bir sıcak ortama koymaktır. Muzları parşömen kaplı bir fırın tepsisinde 300 Fahrenheit sıcaklıkta, kabukları koyulaşana kadar yaklaşık 15 dakika pişirebilirsiniz.

Ancak gerçekten zor durumdaysanız ve en kısa sürede olgun muzlara ihtiyacınız varsa, en hızlı yöntem onları mikrodalgada patlatmaktır. İlk önce havalandırma deliklerini açmayı unutmayın; daha sonra temizlemek için yumuşak, dağınık bir patlama olmadan olgun muzlarınıza sahip olacaksınız.

Şunlara da göz atın;

  1. Muz kaç kaloridir?
  2. Muz kabuğunun faydaları nedir?
  3. Muzlu tatlı tarifleri
  4. Muz uzun süre bozulmadan nasıl saklanır?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo