Mutfakta geçirilen zaman her ne kadar keyifli olsa da bazen küçük ayrıntılar işleri zorlaştırabiliyor. Neyse ki bu pratik ipuçları sayesinde hem zamandan tasarruf edebilir hem de mutfakta daha profesyonelce hareket edebilirsiniz.
Balık ya da yumurta gibi yapışmaya meyilli yiyecekleri pişirirken tavaya bir parça pişirme kağıdı serin. Böylece hem yapışmaz, hem de temizlik kolay olur.
Sarımsak dişlerini bir kavanoza koyun, kapağını kapatın ve birkaç saniye çalkalayın. Kabuklar hemen ayrılır!
Limonu kesmeden önce 10-15 saniye mikrodalgada ısıtın. Böylece daha fazla su çıkacaktır.
Taze kalan maydanoz, nane, fesleğen gibi yeşillikleri zeytinyağı ile karıştırıp buz kalıplarında dondurun. Yemeklere atmalık hazır “aromatik küpler”iniz olsun.
Bayat ekmekleri zeytinyağı ve baharatla fırınlayarak çorbalara ve salatalara lezzet katacak çıtır ekmek küpleri hazırlayabilirsiniz.
Soğan, sarımsak ya da balık kokusu ellerinize sinmişse limon suyu ve biraz tuzla ovalayın. Hem koku gider hem eller yumuşar.
Çeri domatesleri iki tabak arasında tutun ve ortadan kesmek için bıçağı arasından geçirin. Hepsi bir anda kesilir!
Çikolatayı rendelemeden önce 15 dakika buzlukta bekletin. Böylece elinizde erimez ve kolayca rendelenir.