Tarator, bayat ekmek içi, sarımsak, limon suyu ve zeytinyağının rondoda çekilmesiyle hazırlanır. Yoğun kıvamlı, sarımsaklı ve ekşi lezzetiyle özellikle kızartmaların yanında servis edilir. Midye tava gibi deniz ürünlerine enfes bir eşlikçidir. Peki; tarator nasıl yapılır?
Malzemeler:
Yapılışı:
Bayat ekmek içini rondoda ince ufalayın veya elinizle ufalayın. Ceviz içini küçük parçalara ayırın. Yoğurdu derin bir kaba alın, üzerine ezilmiş sarımsakları, limon suyunu ve mayonezi ekleyin, karıştırın. Zeytinyağını yavaş yavaş ekleyerek karışıma yedirin.Bayat ekmek içi ve cevizi ekleyin, tuzunu ayarlayıp karıştırın. Sosu buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin ve servis yapın.
Malzemeler:
Yapılışı:
Ekmek içini yumuşatıp sarımsak, limon suyu ve zeytinyağıyla rondoda pürüzsüz hale getirin. Kızartmalara soğuk servis edilir.
Malzemeler:
Yapılışı:
Tüm malzemeleri karıştırarak pürüzsüz hale getirin. Soğuk meze olarak özellikle et yemeklerinin yanına yakışır.
Malzemeler:
Yapılışı:
Ekmek içini ıslatıp yoğurt, rendelenmiş salatalık ve sarımsakla karıştırın. Ceviz ve nane ile süsleyin, serin meze olarak servis edin.
Malzemeler:
Yapılışı:
Sirke ve sarımsakla karıştırılarak hazırlanan bu ekşi ve ince kıvamlı tarator, özellikle ızgara balıklarla uyumludur.