Muz ve çilek gibi kolay bozulan meyveleri ise servis öncesinde eklemek daha uygundur. Salatanın sulanmaması için sosu en son eklemek ve karışımı buzdolabında hava almayan bir kapta saklamak önemlidir. Peki; meyve salatası bir gün önceden yapılır mı? İşte yanıtı.
Elma, armut, üzüm, ananas, kivi, portakal, mango gibi meyveler daha dayanıklıdır. Muz, çilek ve şeftali gibi meyveler ise kolay ezilir ve kararmaya eğilimlidir. Bunları servis etmeden hemen önce eklemek daha iyi olur.
Meyvelerin kararmasını önlemek için üzerlerine biraz limon suyu sıkabilirsiniz. Bu özellikle elma ve armut için işe yarar.
Salatayı cam bir kapta, üzerini streç filmle kapatarak veya kapaklı bir kapta buzdolabında saklayın.
Yoğurt, bal, şurup veya başka bir sos kullanacaksanız, bunları servisten hemen önce ekleyin ki meyveler sulanmasın ve dokuları bozulmasın.
Meyve salatasını 1 gün önceden hazırlayabilirsiniz ama narin meyveleri ve sosu sonradan eklemek en iyi sonucu verir. Dilerseniz meyveleri doğrayıp ayrı ayrı saklayıp, ertesi gün birleştirebilirsiniz.