Mercimek Köftesi Neden Dağılır?

11 Aralık 2025, 22:35 tarihinde güncellendi.
Mercimek köftesi, kırmızı mercimek ve ince bulgurla yapılan geleneksel, hafif bir mezedir. Köftenin dağılma sebebi çoğunlukla mercimek-bulgur kıvamının doğru ayarlanmaması ve karışımın fazla sulu veya fazla kuru olmasıdır. Yağ oranı, yoğurma süresi ve yeşilliklerin ıslak eklenmesi de yapının dağılmasına yol açar.
Mercimek Köftesi Neden Dağılır?

Mercimek köftesi, Türkiye’nin özellikle Güneydoğu ve Akdeniz bölgelerinde sık yapılan, kırmızı mercimek ve ince bulgurun birleşimiyle hazırlanan, hafif ve besleyici bir mezedir. İçinde soğan, salça, yeşillik, baharat ve zeytinyağı bulunur; hem pratik hem ekonomik hem de doyurucu olduğu için sık tercih edilir. Kırmızı mercimek iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır, suyu hafif kıvamlı kalacak şekilde pişirilir ve üzerine ince bulgur eklenip dinlendirilir. Bulgurlar yumuşayınca tüm diğer malzemelerle yoğrularak şekillendirilir ve servis edilir.

''Mercimek köftesinin kuruması nasıl engellenir, mercimek köftesinin kıvamı tutmazsa ne yapılır ve mercimek köftesinin püf noktalarına'' da göz atın.

Mercimek Köftesi Neden Dağılır?

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo