Dünyanın en köklü mutfak sanatları okullarından biri Le Cordon Bleu 130 yıllık birikimini, çağdaş gastronomiyle harmanlayarak “Geleceğe Taşıyanlar” temasıyla anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Özyeğin Üniversitesi çatısı altında faaliyet gösteren Le Cordon Bleu İstanbul’un düzenlediği ve Fransa İstanbul Başkonsolosu Nadia Fanton’un da katıldığı etkinlik, 26 Haziran 2025 tarihinde Fransız Sarayı’nın büyüleyici atmosferinde gerçekleştirildi.
Gastronomi dünyasının vizyoner isimlerini bir araya getiren buluşma, geçmişin köklü mirasıyla geleceğin yaratıcı mutfak anlayışını buluşturdu. Alanında öncü mezun şeflerin ve sektör liderlerinin katılımıyla düzenlenen “Gastro Sohbetler” oturumu, 2025’in gastronomik eğilimlerini sadece yorumlamakla kalmadı, aynı zamanda geleceğe dair ufuk açıcı perspektifler sundu.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Özyeğin Üniversitesi Le Cordon Bleu Türkiye Direktörü Defne Ertan Tüysüzoğlu, “Bugün burada 2025’in gastronomi trendlerini paylaşmanın yanı sıra; mirasla geleceği, geleneği inovasyonla, bilgiyi ilhamla harmanlayan bir vizyonun inşasına tanıklık ediyoruz. Bu buluşma, geleceğin mutfağını şekillendirecek fikirlerin toplandığı entelektüel bir laboratuvar oluyor. Bugün 130. yaşını da kutladığımız Le Cordon Bleu artık uluslararası bir okul ve 20'den fazla ülkede, 30'dan fazla kampüste hizmet veriyor. Ve ne mutlu ki bu 130 yılda birçok köklü işletme bir sonraki neslini Le Cordon Bleu’nun ellerine emanet etti ve aldıkları bu eğitim işletmelerine aslında yeni bir can suyu oluyor. Bizler de onların başarılarına tanıklık ettikçe gururlanıyoruz” dedi.