İncik, kuzunun en çok çalışan bölgesi olduğu için kas oranı yüksektir ve bol miktarda bağ dokusu içerir. Bu yüzden doğru pişirme yöntemiyle (özellikle kısık ateşte ve uzun süreli pişirme) son derece yumuşak, lokum gibi ve aromatik bir et elde edilir. Kuzu incik yemeği oldukça yoğun aromalı ve ağır bir et yemeği olduğu için yanına dengeleyici, tamamlayıcı ve lezzeti ön plana çıkaran eşlikçiler seçilir.
Mürdüm erikli kuzu inciğin püf noktaları ve kuzu incik pişirme yöntemlerine de göz atın.
Anadolu mutfağına özgü, hafif ama doyurucu bir tamamlayıcıdır. Etin yanında tahıl lezzetiyle doğal bir denge sağlar.
Serinletici etkisiyle etin ağırlığını dengeler. Özellikle yaz aylarında yemeği daha ferah hale getirir.
İsli ve hafif tütsülü aromasıyla kuzu incik etine derinlik katar. Geleneksel bir lezzet arayanlar için ideal tercihtir.
Patlıcan, kabak, biber gibi sebzeler etin yağlı tadını hafifletir. Tabağa renk ve tazelik kazandırır.
Taze, ekşimsi ve çıtır sebzeler ete canlılık katar. Yemeğin yanında dengeleyici bir ferahlık sağlar.
Yumuşak ve kremamsı dokusu, incikten çıkan yoğun sosu güzelce içine çeker. Etin ağırlığını dengeler ve sofraya şık bir uyum katar.