Konserve Mısır Kullanmanın 9 Yaratıcı Yolu

Konserve mısırlar mutfakta hayat kurtaran lezzetlerden biridir. Konserve mısırı kullanmanın farklı yollarını sizlerle paylaştık. İşte, konserve mısır kullanmanın 9 yaratıcı yolu:
Konserve Mısır Kullanmanın 9 Yaratıcı Yolu
09 Ocak 2024, 16:42

Konserve mısırlar mutfakta hayat kurtaran lezzetlerden biridir. Taze mısırın mevsimi sınırlıdır ve mevsiminde bile bulmak bazen zordur. Dondurulmuş mısır tazeye daha yakındır, ancak dondurucuda yer kaplar ve Son Kullanım Tarihine göre her seferinde düzgün şekilde kapatılmazsa yalnızca aylarca veya daha kısa süre dayanır. Konserve mısır ise dolabınızın küçük bir köşesine ihtiyaç duyar ve yıllarca kullanılabilir. Konserve mısırı kullanmanın farklı yollarını sizlerle paylaştık. İşte, konserve mısır kullanmanın 9 yaratıcı yolu:

mısır

  1. Mısır Turşusuna Dönüştürün

Turşu ve lezzetler hem yiyecekleri korumanın, hem de sade yemeklere ilgi katmanın bir yolu olarak yüzyıllardır ortalıkta dolaşıyor. Konserve mısırda, koruma kısmı zaten halledilmiştir, böylece sadece onu lezzetli hale getirmeye odaklanabilirsiniz. Bunu yapmanın kolay yolu, süzülmüş mısırın sirke, şeker ve tatlandırıcılarla, tek başına mısır turşusu olarak veya mısır bazlı bir çeşnide hızla turşu haline getirilmesidir. Her iki durumda da yaz barbekü yemeklerinize veya kış kızartmalarınıza parlak bir vurgu katar.

Sirke yerine fermantasyon yoluyla yapılan geleneksel turşularla ilgileniyorsanız, bunun için konserve mısır da kullanabilirsiniz. Bu zaman alır (akşam yemeği saatinde hazır olan hızlı turşuların aksine genellikle birkaç hafta) ancak gereken tek şey tuz, su, konserve mısır ve eklemeyi seçtiğiniz aroma verici maddelerdir.

  1. Mısır Sütlü Krepleri Çırpın

Krep karışımları mağaza raflarında ve her yerdeki dolaplarda yaygındır, ancak çizik krepler o kadar da karmaşık değildir: Temelde sadece süt, yumurta, un ve kabartma tozundan oluşurlar. Yapabileceğiniz daha ilginç gözleme çeşitlerinden biri, sütün bir kısmını veya tamamını mısır "sütü" ile değiştirmektir.

Çoğu tatlı mısırlı krep tarifi taze mısır gerektirir, ancak konserveyi kullanmak daha kolaydır. Doğru miktarda mısır hazırlamak için ihtiyaç duyduğunuz kadar kutuyu boşaltın, ardından bir blender veya mutfak robotunda püre haline getirin. İşiniz bittiğinde katıları çıkarmak için bir elekten geçirin.

Bitmiş krepler tatlı, sade bir mısır aromasına sahip olacak ve ne kadar normal sütü mısır sütüyle değiştirirseniz, lezzet o kadar belirgin olacaktır. Buradan vanilya, sıcak baharatlar veya bir miktar akçaağaç ekleyerek mısırın doğal tatlılığını ikiye katlayabilirsiniz; ya da belki doğranmış yeşil soğanı, iri kıyılmış peyniri veya küçük bir kutu süzülmüş yumuşak biberi ekleyerek lezzetli bir dönüş yapabilirsiniz.

  1. Mısır Dondurmasıyla Serinleyin

Mısırlı dondurma, mısır krepleriyle aynı şekilde, süzülmüş mısırın püre haline getirilmesi ve "sütün" bastırılmasıyla başlar (veya daha dokulu ve renkli bir sonuç için püreyi olduğu gibi kullanabilirsiniz). Muhallebi bazlı geleneksel bir dondurma tarifi kullanırsanız yumurta sarısı, bitmiş dondurmaya daha zengin bir tat ve sarı renk verecektir. Tatlınızın o kadar zengin olmasını istemiyorsanız, yumurtaları atlayabilirsiniz- ancak yine de zengin bir lezzetin ve pürüzsüz dokunun tadını çıkarmak için bunun yerine şekerli yoğunlaştırılmış süt bazlı bir tarif seçebilirsiniz.

Bal gibi tamamlayıcı malzemeler ekleyerek veya daha az tatlı bir yöne giderek kekik, adaçayı veya fesleğen gibi lezzetli taze otlar ekleyerek lezzeti ayarlayabilirsiniz. Tuzlu versiyon, yaz aylarında yemeğe başlamak için harika bir eğlence veya yemekler arasında damak temizleyici olabilir, ancak dikkatli olun: Tarifinizdeki şeker, dondurmanın yumuşak ve kepçeyle alınabilir kalmasını sağlayan şeydir. Jelatin, alkol veya sakız gibi başka yumuşatıcılar da var; bu yöne eğilimliyseniz bunları deneyebilir veya zaten lezzetli olan bir dondurma tarifini uyarlayabilirsiniz.

bisküvi

  1. Mısırlı Bisküvi Hazırlayın

Ekmeğin kendisi kültürler arasında çok farklı olsa da hemen hemen herkes yemeklerin yanında bir çeşit ekmek sever. Bazılarımız akşam yemeği rulolarını veya yumuşak beyaz ekmeği tercih ederken, diğerleri çıtır tam tahıllı somunu veya naan veya tortilla gibi gözlemeleri tercih eder. Güneyliyseniz mısır ekmeğini veya daha da iyisi hafif, yumuşak ayranlı bisküvileri tercih edeceksiniz.

Gerçekten iyi hazırlanmış bir bisküvi çok güzel bir şeydir. Sade süt ve kabartma tozuyla güzel bir tane yapabilirsiniz ama ayran ve kabartma tozu daha da iyidir. Ayran hoş bir tat katar ve kabartma tozu bisküvilerinizin güzelce kızarmasını sağlar.

Sade bisküviler iyi olsa da, ayranlı tatlı mısırlı bisküviler daha da iyidir. Mısırın tatlılığı ve az miktardaki dokusu, özellikle otlar ve keskin peynir ile eklenen iştah açıcı notaları ile yumuşak bir bisküviye şaşırtıcı derecede iyi bir yükseltme yapar.

  1. Kahvaltınızı Mısır Shakshuka İle Yapın

Orta Doğunun sevilen lezzetlerinden shakshuka, yumurta ile tüketilir. Peki mısırlı shaksukaya ne dersiniz? Yapımı basit ve hızlı, sadece birkaç malzeme kullanıyor, ucuz ve hepsinden önemlisi gerçekten çok lezzetli.

Soğan, belki bir veya iki biber ve bazı basit baharatlarla tavada yapılan bir tür hızlı domates sosudur. Daha sonra sosun içine birkaç yumurta kırarsınız, haşlamalarına izin verirsiniz ve onlara sos ve meyve sularını emmesi için bir çeşit ekmekle servis edersiniz.  Bu temel formatı istediğiniz kadar çok veya az değiştirebilirsiniz. Bu lezzetlere bir de mısır eklemek hafif tatlılık ve doku katacaktır.

  1. Mısır Mücveri ile Lokmalık Mutluluğun Tadını Çıkarın

Hemen hemen her malzemeyle güvenle kullanabileceğiniz bazı temel pişirme teknikleri vardır. Seçtiğiniz malzemeyi hamurda kundaklamak ve kızartmak bu güvenilir temel tekniklerden biridir ve bu temanın bir varyasyonunu sevmeyen bir kültüre isim vermekte zorlanacaksınız.

Yani, damak tadınızı gıdıklayacak bir şey bulmak için kilerinizi tararken, bir kutu mısır alın ve bu mısır mücveri tarifini çıkarın. Bu sefer sade çekirdekler yerine kremalı mısır kullanılarak hızlı ve kolay bir şekilde bir araya geliyor.

kale salata

  1. Kale Salatanızı Lezzetlendirin

Kilo kontrolüne yönelik bir ipucu, kalorisi düşük, ancak lif ve besin değerleri yüksek olan birçok gıda tüketmektir. Kale bunlardan biridir ve bu yüzden sıklıkla "süper yiyecek" olarak tanımlanır. Süper gıda kavramı hakkında şüpheleriniz olabilir - her iki şekilde de yapılması gereken bir durum var - ancak turpgillerden oluşan geniş bir ailenin parçası olarak lahananın sizin için tartışmasız bir şekilde iyi olduğu söylenebilir.

Aynı zamanda çok yönlüdür ve aslında düşündüğünüzden çok daha çok yönlüdür. Tariflerin çoğu ya lahanayı uzun süre pişirerek sağlamlığını benimser ya da sadece çorba veya smoothielerde püre haline getirir. Bunların her ikisi de, yapraklı yeşillikler arasında nispeten nadir görülen, lahananın kendine özgü çiğneme dokusunu aşmanın yollarıdır, ancak bunu daha önce bir salatada yemediyseniz bir numarayı kaçırıyorsunuz demektir.

  1. Sahanda Yumurtalarınıza Konserve Mısır Ekleyebilirsiniz

Yumurtalar, hızlı yemekler için sahip olduğunuz en çok yönlü seçeneklerden biridir. Onları kızartabilir, haşlayabilir veya kiş veya frittataya dönüştürebilirsiniz. En basit ve en iyilerinden biri sadece karıştırılmış halde tadını çıkarmaktır. Yumuşak, kremsi dokulu yumurtalar kahvaltıda tek başına kullanılabilir veya hafif ve doyurucu bir brunch veya öğle yemeği için bunları bir salata veya başka bir uygun garnitürle eşleştirebilirsiniz.

Çırpılmış yumurtalar da pek çok yükseltmeye uygundur ve bunlardan bazıları diğerlerinden daha belirgindir. Peynir, otlar, dilimlenmiş yeşil soğan veya ufalanmış domuz pastırması elbette ki smaç seçenekleridir, ancak bariz seçeneklere bağlı kalmanın bir nedeni yoktur. Şaşırtıcı bir şekilde mısır, çırpılmış yumurtalara mükemmel bir tatlılık katıyor.

İlk başta garip gelebilir ama denediğinizde anlayacaksınız. Mısırın kremsi, tereyağlı tatlılığı, gerçek tereyağı veya kremayla alacağınız kalorileri ve doymuş yağları eklemeden yumurtaları zenginleştirir; çekirdekler dokusal ilgi katarken aynı zamanda yemeği daha doyurucu hale getirir.

  1. Makarnalarınıza Mısır Ekleyin

Makarna ve peynir harika konfor yemeklerinden biridir. Yumuşak makarna ile kremsi, yapışkan peynirin birleşiminde, kendinizi kötü hissettiğinizde tüm doğru notaları yakalayan bir şeyler var. Bir bakıma küçük bir mükemmellik harikasıdır. Bununla birlikte, makarna ve peynir aynı zamanda yaratıcılığınızı geliştirmeniz için size birçok alan sağlar. Mısır, makarna ve peynirle oldukça yakışan bir lezzettir. Mısırın tatlılığı, makarnanın ve sosunun lezzetli zenginliğini tamamlıyor ve bitmiş yemeğe hem nem hem de hoş bir dokusal kontrast katıyor. Aynı zamanda daha doyurucu bir yemek haline getiriyor.

 Şunlara da göz atın;

  1. Mısır bir sebze midir?
  2. Mısır nasıl kurutulur?
  3. Mısır nasıl taze olarak saklanır?
  4. Mısır nasıl seçilir?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo