Kadınbudu Köftenin Dağılmaması İçin Ne Yapmak Lazım?

30 Kasım 2025, 20:34 tarihinde güncellendi.
Dağılmayan bir kadınbudu köfte için pirincin lapa olmadan pişirilmesi, kıymanın yarısının mutlaka kavrulup iyice soğutulduktan sonra hamura eklenmesi, harcın buzdolabında dinlendirilmesi ve köftelerin una ardından yumurtaya bulanarak kızartılması büyük önem taşır.
Kadınbudu Köftenin Dağılmaması İçin Ne Yapmak Lazım?

Kadınbudu köfte, Türk mutfağının en sevilen klasiklerinden biridir. Kıyma, pirinç, soğan ve baharatlarla hazırlanan; hem haşlanmış pirinç hem de çiğ kıymayla yoğrulduğu için yumuşacık bir dokuya sahip olan bu köfte, önce una sonra yumurtaya bulanıp yağda kızartılarak yapılır. Dışının çıtır, içinin ise hafif sulu ve yumuşak olması onu diğer köftelerden ayırır.

Kadınbudu köftenin yanına ne gider ve kadınbudu köftenin püf noktalarına göz atın.

Kadınbudu Köftenin Dağılmaması İçin Ne Yapmak Lazım?

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo