Kazandibinin yanık tadı ya da bir suflenin içinden akan çikolatası, günü güzelleştirmenin en tatlı yoludur. Revani gibi hafif ama şerbetli tatlılar da cheesecake gibi modern seçenekler de bu listeye rahatlıkla girer. Öyle tatlılar vardır ki, sadece yemek değil; bir ritüel, bir mutluluk sebebidir.
Hafif mi hafif, sütlü mü sütlü. Fırınlanmışı da güzeldir, klasik tencerede pişeni de. Tarçınla aşk yaşar.
Dibinin yanıklığıyla meşhur, tavuk göğsünün kardeşi. Sadece tatlı değil, bir nostalji.
İçi krema dolu minik toplar, üstüne çikolata sos… Her lokma ayrı mutluluk.
Kahveyle ıslatılmış kedi dili, mascarpone ya da labneli krema, üstüne kakao… Tatlıların asalet timsali.
İrmikli, şerbetli ama ağır değil. Limonlusuyla gönülleri fetheder.
Bisküvi, muhallebi, meyve… Kaşık kaşık yedirir. Muzlusu favori ama çileklisi de iddialı.
Ortası hafif akışkan, üstü yanık… Bir dilim asla yetmez. Kahveyle mükemmel uyum sağlar.
Kaşığı daldırdığında içinden eriyen çikolata akar ya… İşte o an, mutluluğun tanımı.
Sade ya da dondurmalı… Hem ev sıcaklığı hem tatlı keyfi.
Her gün olur mu demeyin, kaliteli ve ince yapılmışsa bal gibi olur. Cevizli ya da fıstıklı, karar sizin.