Gault & Millau Türkiye 2025 Rehberi, 280’in üzerinde mekânı şapkasıyla taçlandırdı. Gault & Millau Türkiye 2025 Ödül Töreni, Türk mutfağının sadece üstün başarılarını değil, aynı zamanda dünya çapında bir kültür elçisi olarak üstlendiği önemli rolü de kutladı.
Gault&Millau’nun Şef Şapkaları Ne Anlama Geliyor?
Gault & Millau tarafından restoran ve şeflere hizmet, fiyat ve restoranın atmosferi hakkında ayrı ayrı yapılan değerlendirmelerle birlikte, yemeğin kalitesi ve lezzeti üzerinden 1 ila 20 arasında puan veriliyor. Yüksek puanlı restoranlar, puanlarının derecesine göre Gault & Millau imzası olan şef şapkalarından 1 ila 5 arasında şapka kazanıyor.
Gastronomi Yazarı Ödülü
- Ahmet Örs
- Teoman Hünal
Sektöre Katkı Sağlayanlar Ödülü
- Gamze Cizreli, BigChefs Kurucusu
- Ayhan Çarıkçılar, Midpoint Kurucusu
- Yorgi Sabuncu, Kıyı Lokantası Kurucusu
- Cüneyt Asan, Günaydın Et & Restoran Grubu Kurucu Ortağı
- Vedat Başaran, Türk Mutfağı Araştırmacısı & Şefi
- Barış Tansever, Sunset Grill & Bar Kurucusu
En İyi Pasta Şefi Ödülü
Malte Rohmann, Peninsula Istanbul Pastry Şefi
En İyi Çikolata Şefi Ödülü
Gamze Baş
En İyi Patisserie Mekan Ödülü
Five O’Clock, Sinem Ekşioğlu & Burak Ekşioğlu
En İyi Restoran Tasarımı Ödülü
TURK Fatih Tutak, Fatih Tutak
En İyi Tabak Tasarımı Ödülü
- Serkan Aksoy, Nicole Restaurant
- Ozan Kumbasar, Vino Locale
En İyi Servis Ödülü
Mikla, Cihan Çetinkaya & Rufi Yalın
Farm to Table Ödülü
OD Urla, Osman Sezener
En İyi Deniz Restoranı Ödülü
Balıkçı Kahraman, Kahraman Altun
En İyi Street Food Ödülü
- Kokoreççi Asım Usta, Cihan Yılmaz
- Basta, Derin Arıbaş
En İyi Brunch Mekanı Ödülü
- Swissôtel the Bosphorus Istanbul, Soner Kesgin
- Four Seasons Hotel Istanbul at the Bosphorus, Görkem Özkan
- Çırağan Palace Kempinski Istanbul, Davut Kutllugün
- Hodan, Çiğdem Seferoğlu
- Çiy Restoran, Damla Uğurtaş
- Lacivert Restoran, Aslı Günver
- Divan by Kuruçeşme, Serpil Toptaş
- Beca Mutfak, Cüneyt Açık & İrem Demir & Tunahan Demir
En İyi Geleneksel Lokanta Ödülü
- Töngül Pide, Nedime Töngül Akçay
- Seraf Restaurant, Sinem Özler
En İyi Hospitality Ödülü
- TUM/TRU Hospitality & Retail Group, Sadettin Cesur
- Club Marvy, Meltem Acar
Yüzyıllık İşletmeler Ödülü
- Hacı Abdullah Lokantası, Abdullah Korun
- Şekerci Cafer Erol, Hakan Erol
- Beyaz Fırın, Nathalie Stoyanof
- Yanyalı Fehmi, Ergin Sönmezler & Can Sönmezler
- İmam Çağdaş, Burhan Çağdaş
En İyi Bar Ödülü
Frankie, Hakan Özkul
En İyi Miksoloji Mekanı Ödülü
Fahri Konsolos, Emir Ali Enç
En İyi Sommelier Ödülü
Maça Kızı, Vincent Lopresto adına Aret Sahakyan
Yılın Lezzet Elçisi Ödülü
- Uluç Sakarya, Nazende
- Süreyya Üzmez, Trilye Restaurant
- Ertuğrul Sürgit, Yalova Restaurant
- İbrahim Tuna & Emrah Coşkun, Fauna
En İyi Sürdürülebilirlik Ödülü
- Telezzüz, Bahtiyar Büyükduman
- Teruar Urla, Osman Serdaroğlu
- Apartıman Yeniköy, Burçak Kazdal
En İyi Butik Oteli
Museum Hotel, Tolga Tosun
En İyi Resort Oteli
Hillside, Ceyda Abik
En İyi Şehir Oteli Food & Beverage Başarı Ödülü
Akra Hotels, Gökhan Polat
En İyi Outside Catering Ödülü
D-ream, Alper Önder
En İyi Banket Ödülü
Çırağan Palaca Kempisnki, Ralph Radtke
Mutfak Kültürü Ödülü
Murat Deniz Temel, Alaf
Onur Ödülü
Gazi Akyol, Sunset Grill & Bar
En Genç Şef Ödülü
Serkan Anavatan
Uluslararası Marka Ödülü
Sakhalin İstanbul, Vladimir Mukhin
En İyi Uluslararası Başarılı Şef Ödülü
Maksut Aşkar
En İyi Şef Ödülü
Fatih Tutak, TURK Fatih
1 TOQUE-GOURMAND TABLE
ANTALYA
- Parlak Restaurant-Güray Parlak-11,2/20
- Şişçi Volkan-İlhan Özgür-11,2/20
- Zaruri Meyhane-Cengiz Haydar Barut-11/20
BALIKESİR
- Cumhuriyet Lokantası-Mehmet Ali Gökaslan-11,2/20
BODRUM, MUĞLA
- Kısmet Lokantası-Orhan Dumanlı-11,5/20
GAZİANTEP
- Orkide-Mustafa Özgüler-11,2/20
- Hışvahan-Mine Özmen-11,5/20
- İmam Çağdaş-Burhan Çağdaş-12,5/20
- Mutfak Sanatları Merkezi-Doğa Çitçi-12,5/20
İSTANBUL
- Adana Ocakbaşı-Gürkan Ezer-11,2/20
- Ahmet Ustam Ocakbaşı-Ahmet Karoğlu-12,5/20
- Agora Meyhanesi-Ahmet Arı-11,2/20
- Aheste Pera-Didem Çetin-12/20
- Akbabalı Meyhane-Muhammet Çötür-11,2/20
- Ali Ocakbaşı-Erkan Kalkan-11,5/20
- Borsa Restaurant-Bilal Karakurt-12,5/20
- Buselik Tünel-Ceyda Baza-11,2/20
- Deraliye-Necati Yılmaz-11,5/20
- Develi Samatya-Nuri Develi-12/20
- Giritli-Hayrullah Atıgan-11,2/20
- Güney Lokantası-Metin Güney-11,2/20
- Güzelburç Antakya-Jale Balcı-11,5/20
- Hacı Abdullah-Abdullah Korun-11,5/20
- Hamdi Restaurant Eminönü-Hamdi Arpacı-11,5/20
- Havuş-Ömür Akkor-12,5/20
- Havyore-Ayşe Banu Tağcı-12,5/20
- Hünkâr Lokantası-Ufuk Ügümü-11,2/20
- Hüsrev-Esra Hüsrev-11,2/20
- Il Cortile İstanbul-Nihat Sancar-11,5/20
- Kanaat Lokantası-Bahadır Kargılı-11,5/20
- Karaköy Lokantası-Uğur Erbaş-12,5/20
- Kaşıbeyaz Lokantası-Simay Kaşıbeyaz-11,2/20
- Kör Agop-Muammer Temiz-11,2/20
- Liman Lokantası-Murat Alan-12/20
- Lokanta 1741-Durukan Özgen-12,5/20
- Madam Despina-Ali Tekin-11,5/20
- Mahir Restoran-Mahir Nazlıcan-12/20
- Matbah-Kadir Yılmaz-11,5/20
- Mükellef Karaköy-Arda Türkmen-12/20
- Nazende Cadde-Uluç Sakarya-12,5/20
- Nato Lokantası-Mevlüt Öztürk-11,2/20
- Pandeli-Abdullah Sevim, Nuri Özdemir-12,5/20
- Sade Beş Denizler-Deniz Şahin-12/20
- Sahan Ataşehir-Tahir Tekin Öztan-11,2/20
- Sayfiye-Erhan Ece-11,2/20
- Sıralı Kebap Etiler-Murat Çelik-11,2/20
- Tatbak-Fatih Katıkçı-11,5/20
- Tershane Karaköy-Vedat Başaran-12,5/20
- Yanyalı Fehmi-Ergin Sönmezler, Can Sönmezler-12/20
- Yediden-Tayfun Fidan-12/20
- Zennup-Gürkan Kaya-11,5/20
- Zübeyir Ocakbaşı Taksim-Hamit Ertaş-12,5/20
İZMİR
- Beğendik Abi-Handan Kaygusuzer-12/20
- Kaplan Dağ Restoran-Lütfi Çakır, Deniz Çakır-11,2/20
- Töngül Pide-Nedime Tongül Akçay-11,5/20
MODERN CUISINE
ANKARA
- Aruni-Zeki Açıköz-11,5/20
BALIKESİR, AYVALIK
- Ayna-Nihal Sayın, Ezgi Güven-12,5/20
BODRUM, MUĞLA
- Dereköy Lokantası-Zişan Altıncaba-12,5/20
- Malva-Gürkan Tümsek-12/20
- Onno Grill & Bar-Yusuf Özyürek-12/20
- Scorpios-Mürşit Göksüzoğlu-12,5/20
- The Galliard Cove House-Muharrem Tenekeci-11,2/20
- The Red Balloon Yalıkavak-Ulaş Durmaz-11,5/20
- Tuti-Hakan Süve-12/20
FETHİYE, MUĞLA
- Yazz Kolektif-Gökçen Yıldırım-11,5/20
ÇANAKKALE
- Caeli-Celal Gürkan Yılmaz-11,2/20
- Asmadan-Mehmet Agah Şahin-11,5/20
İSTANBUL
- 29-Fatih Yakut-12/20
- Aşeka-Ömer Akosman-11,2/20
- Atölye Restaurant-Zafer Aydemir-11,5/20
- Backyard-Buse Bulut-11,2/20
- Banko Burger-Bora Bozankaya-11,2/20
- Bardot-Fatih Günışık-12/20
- Basta Neo Bistro-Derin Arıbaş-12,5/20
- Batard-Cihan Kıpçak-12,5/20
- Beca Mutfak-Cüneyt Açık, İrem Demir, Tunahan Demir-11,5/20
- Beymen Brasserie-Mert Şeran-11,2/20
- Bistro 33-Erhan Özben-11,2/20
- Cantinery Zorlu-Ertuğrul Halal-12/20
- Feriye-Birkan Erköylü-11,5/20
- Gou Society-Tolga Hellaç-11,5/20
- Gram Restaurant-Fatih Özçelik-11,2/20
- Gün Lokantası-Kerem Küçükkınacı-11,2/20
- Günaydın Etiler-Cüneyt Asan-12,5/20
- Karaköy Gümrük Restoran-Canan Çınar Bozacı-11,5/20
- Kubbeli Lounge/Pera Palace Hotel-Uğur Alparslan-11,5/20
- La Boom-Mert Özsarıkaya, Cihan Yalçın-11,2/20
- Mabou-Cem Ekşi-11,2/20
- Markus-Sinan Büdeyri-12,5/20
- MYK Restoran-Mehmet Yalçınkaya-12/20
- Neni-Mustafa Taşan, Ayhan Güneş-11,2/20
- Oceanic Acarkent-Ercan Yılmaz-12/20
- Octo-Şafak Erten-12,5/20
- Okra İstanbul-Mert Yalçıner-12/20
- Parlé-Sadık Ilgaz-11,5/20
- Petra Roasting Co-İpek Mutlu-11,2/20
- Pizza Emirgan-Umut Evirgen, Muharrem Gülen-11,2/20
- Ruby İstanbul-Bayram Çolak-11,5/20
- St. Regis Brasserie-Şevket Cihan-11,2/20
- Strada-Ahmet Eren Gencer, Doruk Turanlı-11,2/20
- The Red Balloon-Ulaş Durmaz-12,5/20
- Vakko Patisserie, Nişantaşı-Ghislain Gaille-12,5/20
- Vogue-Musa Ay, Muhammed Polat-11,5/20
- Zaaf-Aras Çetin-11,5/20
İZMİR
- Balmumu Dükkân Lokanta-Didem Böler-12,5/20
- Eşlikçi Narlıdere-Can Doğan-11,2/20
- Gia Urla-Ahmet Görgüç-12/20
- Gula Urla-Cemal Yıldırım-11,2/20
- Hiç Urla-Sefa Birinci, Gamze Yenilmez-12,5/20
- Hus Şarapçılık-Nur Özcan, Efe Özbaş, Doğukan Buyruk-11,5/20
- İsabey Bağevi Restaurant-Kansu Emre Gezer-11,2/20
- Kürkçü Dükkânı-Gökhan Başeğmez-12/20
- Manej-Can Ceylan-11,2/20
- Momo Çeşme-Mert Şeran-12/20
- Scappi-Erkan Özdemir-11,2/20
- Seçkin Et & Steakhouse-Seçkin Aysal-11,5/20
NEVŞEHİR
- Lil’a Restaurant-Saygın Sesli-11,2/20
- Revithia-Duran Özdemir-12/20
INTERNATIONAL CUISINE
ANTALYA
- Asil-Fadi Hamzeh-11,5/20
- Asmani-Mesut Yıldırım-11,8/20
- Karma-Mahmut Gökkaya-12/20
- Nemo-Jose Lino-12,5/20
- Seraser-Özgür Tankut-11,5/20
BODRUM, MUĞLA
- Caviar Kaspia-Melih Elmutlu-12/20
- Hakkasan-Nicky Tan-12/20
- Oro by Alfredo Russo-Alfredo Russo-12/20
- The Club Restaurant&Bar Ramada Hotel-İbrahim Sarpkaya-11,5/20
İSTANBUL
- 16 Roof-Volkan Gür-11,5/20
- 360 İstanbul-Hakan Demirdaş-11,2/20
- Aida-Vino E Cucina-Valentino Salvi-12/20
- Akira Back-Sungmo Lee, Fatih Alkan-12/20
- Banyan-Fikret Demirağ, Arifhan Kanlı-12,5/20
- Baylan Restaurant-Tim Briggs-12,5/20
- Cecconi’s-Özgür Önol-12/20
- Cova-Şenol Dikyar-11,2/20
- Çok Çok Thai-Nutjarin Plasri-11,2/20
- Da Mario-Emre Koyucan-12,5/20
- Da Vittorio Ristorante Italiano-Vittorio Sindoni-11,5/20
- Dragon Restaurant Hilton-Ergün Yücebıyık-12,5/20
- Frankie Restaurant-Aykut Doğanok-12,5/20
- Galeyan Restaurant-Özge Coşkun, Tamer Gündoğan-11,5/20
- Gina Kanyon-Sadi Dursun-11,5/20
- İnari Piku-Korhan Gülsoy-12/20
- İsokyo-Okan Aydemir-11,2/20
- Kaen-Alper Korkmaz-11,2/20
- Maderia Sushi Bar-Burak Balcı-11,2/20
- Madhu’s-Yüksel Yılmaz-12/20
- Maromi by Divan-Kenji Kume-11,2/20
- Masa-Yılmaz Çelik-12/20
- Monteverdi Ristorante-Onur Yenice, Nicole Scandella-11,5/20
- Morini-Yaprak Baltacı-12/20
- Nappo-Özgür Kılınçlar-11,5/20
- Nobu İstanbul-Celestin Gaty-11,5/20
- Noir Suadiye- Erkan Demirci, Tuğhan Söztutar-11,2/20
- Novikov İstanbul-Marti Pineda-12/20
- Papermoon-Hikmet Genç-12,5/20
- ROKA İstanbul-Suna Hakyemez-12,5/20
- Shang Palace-Gionvanni Terracciano, Lu Cheng-11,2/20
- Spago İstanbul-Deniz Otuk-12/20
- Sushi Manga-Jay Manuel, Erdi Öztürk-11,5/20
- TAS Ramen-Caner Demiray-11,2/20
- Toro Latin Gastro Bar-Turgut Ay-11,2/20
- Trattoria La Scarpetta-Ömer Büber-12,5/20
- Udonya Japanese-Mustafa Coşkun-11,2/20
- Zuma İstanbul-Emrah Orak-12,5/20
İZMİR
- Barba Sushi-Defne Şengül-11,2/20
- Buono Italiano-Cristina Bowerman-12/20
- Casa Regina-Ece Garip-11,2/20
- Roku Omakase Urla-Barlas Günebak-11,2/20
NEVŞEHİR:
- Zeferan Restaurant Cappadocia-Aygün Baş-11,2/20
CHEF RESTAURANT
ANKARA
- Alma Table-Tuna Yüzüak, Arhan Karaca-11,5/20
ANTALYA
- Chayote Chef Restaurant-Tuncay Gülcü-11,2/20
- Capra Çukurbağ-Serra Beklen-11/20
- The Rabbit Hole Restaurant-Mehmet Ali Börtücene-12/20
- Seasons Restaurant by Mutlu Şevket Yılmaz-Mutlu Şevket Yılmaz-12/20
AYDIN
- Çiy-Damla Uğurtaş-12,5/20
BODRUM, MUĞLA
- Tuzz Restaurant-Nilay Lale-12,5/20
İSTANBUL
- 7 Mila İstanbul-Selen Mağzalcıoğlu-11,2/20
- Aila-Kemal Can Yurttaş-12,5/20
- Araf İstanbul-Kenan Çetinkaya, Pınar Korgan Çetinkaya, 11,2/20
- Bi Nevi Deli-Burak Doğan, Merve Kayatuzu, 11,2/20
- Cuma-Banu Tiryakioğlu-12,5/20
- Grandma’s Wonderland-THE BARN-Buğra Özdemir-11,5/20
- Herise-Bahadır Boğatır, Asude Akınlı Boğatır-12,5/20
- Hodan-Çiğdem Seferoğlu-12,5/20
- Lokanta Göktürk-Muhsin Ertürk-12,5/20
- Lokanta Limu-Sara Tabrizi-12/20
- Muutto Anatolian Tapas Bar-Umut Karakuş-12/20
- Ocak-Ömer Bozyap-12,5/20
- Restoran Modern-Tuğçe Mirza-12,5/20
- Smelt & Co-Samet Güneş-12,5/20
- Şans Restaurant-Rudolf G.P.M. Van Nunen-12,5/20
İZMİR
- Amavi-Ahmet Can Aras, Müge Çalışkan-12,5/20
SEA FOOD
ANKARA
- Kalbur Balık Restaurant-Mehmet Tekmen-12,2/20
- Trilye-Süreyya Üzmez-12,5/20
ANTALYA
- Göz Balık-Necati Doğrusoy-12/20
- İskele Restaurant-Tahsin Fettahoğlu-11,2/20
- Lara Balık-Erdal Atılgan-11,5/20
AYDIN
- Bottarga Restaurant-Cengiz Taner-11,2/20
BALIKESİR
- Teo’s Restaurant-Kayhan Ezer-11,5/20
BALIKESİR, AYVALIK
- Bay Nihat-Volkan Bekit-11,5/20
BODRUM, MUĞLA
- Eski Yer-Erkan Özçelik-11,5/20
- Memedof-Burhan Sütçü-12/20
- Mimoza-Fikret Alphan-12/20
- Orfoz-Çağrı Bozçağa, Çağlar Bozçağa-12,5/20
- Sait-Hikmet Hasçelik-12/20
ÇANAKKALE
- Yalova Restaurant-Ertuğrul Sürgit-12,5/20
İSTANBUL
- Arnavutköy Balıkçısı-Mahmut Cansever-11,5/20
- Balat Sahil Restaurant-Mustafa Akdemir-11,2/20
- Bebek Balıkçısı-Zeynep Petek Dursun-12/20
- Calipso Fish Restaurant-Hakan Veli Şahin & Ziya Kaçar-12,5/20
- Del Mare-Serkan Pakkan-11,2/20
- Lacivert Restaurant-Rüştü Öztürk-11,5/20
- Park Fora-Musa Değirmenci-12/20
- Suna’nın Yeri-Ali Can Koç-11,2/20
- Uskumru Restaurant-Burak Kılıç-11,5/20
- Villa Bosphorus-Halil Can Askeroğlu-11,2/20
- Yeniköy Balıkçısı-Kaan Kayhan-11,5/20
- Yüksel Balık-Yüksel Karakış-12,5/20
BAR
İSTANBUL
- Alexandra Cocktail Bar-Talat Arslan-12/20
- Allen Suadiye-Emrah Camekan-11,2/20
- Ernest’s Bar-Murat Ayaz-11,2/20
- Foxy-Ramazan Kurt-11,2/20
- Goose No:25-Umut Duygu, Serkan Akıncı-11,2/20
- Mathilda Cocktail Bar-Vedat Akar-12/20
- Mikla Bar-İsmail Mutlu-12/20
- Olden 1772-Aykut Can Akın-12,5/20
- Topside Bar-Gökhan Herkiloğlu-11,5/20
- Zihni Bar-Aydın Ağaç-11,2/20
STREET FOOD
BALIKESİR
- Aslanboğa Kokoreç-Erdal Aslanboğa-11,2/20
İSTANBUL
- Bronco-İsmet Saz-11,2/20
- White Burger-Serhat Doğramacı-12/20
- Zula-Cihan Kıpçak-12,5/20
İZMİR
- Kokoreççi Asım Usta-Cihan Yılmaz-12/20
- Söğüşçüm Çeşme-Ersin İnceoğlu-11,2/20
2 TOQUES-CHEF’S TABLE
BODRUM, MUĞLA
- Ayla by Aret Sahakyan-Aret Sahakyan-14,5/20
- Denizden-Mehmet Yalçınkaya-14,5/20
- Kitchen Bodrum-Osman Sezener-14,5/20
- Lucca by the Sea-Tuncay Uçar-13/20
- Maça Kızı-Aret Sahakyan-14,5/20
İSTANBUL
- Alaf-Murat Deniz Temel-14,5/20
- Apartıman Yeniköy-Burçak Kazdal-13/20
- Avlu Restaurant Four Seasons-Özgür Üstün-13/20
- Azur-Mert Şeran-13/20
- Balıkçı Kahraman-Kahraman Altun-13/20
- Basta-Derin Arıbaş-13/20
- Biz İstanbul-Savaş Aydemir-13/20
- Chalet-Soner Kesgin-13/20
- Çok Çok Pera-Nutjarin Plasri-13/20
- Efendy-Somer Sivrioğlu-14/20
- Fahri Konsolos-Emir Ali Enç-14/20
- Fauna-İbrahim Tuna, Emrah Coşkun-13/20
- Five O’Clock-Sinem Ekşioğlu, Burak Ekşioğlu-13/20
- Frankie Bar-Hakan Özkul-13/20
- Kıyı Balık Restaurant-Yorgi Sabuncu-13/20
- Lokanta by Divan-Volkan Arık-14,5/20
- Mürver-Mevlüt Özkaya-14/20
- Sakhalin-Vladimir Mukhin-14,5/20
- Seraf Restaurant-Sinem Özler-13,5/20
- Sunset Grill & Bar – Barış Tansever, Marios Tsouris-14/20
- Telezzüz-Bahtiyar Büyükduman-13/20
- Terrazza Italia-Claudio Chinali-13/20
- The Townhouse-Kerem Canatar-13,5/20
İZMİR
- Filo D’Olio-Danilo Zanna-13/20
- Horasan Çeşme-Ahmet Horasan-13/20
NEVŞEHİR
- Nahita-Mevlüt Gülgün-14/20
- Reserved Restaurant-Mehmet Gök-13,5/20
3 TOQUES-EXCEPTIONAL TABLE
ANTALYA
- 7Mehmet-Mehmet Akdağ-15/20
İSTANBUL
- AQUA Restaurant Four Seasons-Görkem Özkan-15/20
- Araka-Pınar Taşdemir-15/20
- Arkestra-Cenk Debensason-15,5/20
- Casa Lavanda-Emre Şen, Ekin Şen-15,5/20
- Gallada-Özgür Taylan Yücel-15/20
- Mikla-Cihan Çetinkaya-15,5/20
- Nicole-Serkan Aksoy-15/20
- Sankai by Nagaya-Yoshizumi Nagaya-15/20
- Tuğra Restaurant-Emre İnanır-15/20
İZMİR
- Narimor Urla-Atilla Heilbronn-15,5/20
- OD Urla-Osman Sezener-16/20
- Teruar Urla-Osman Serdaroğlu, Ezgi Serdaroğlu-16/20
- Vino Locale-Ozan Kumbasar-15,5/20
4 TOQUES-PRESTIGIOUS TABLE
İSTANBUL
- Neolokal-Maksut Aşkar-17,5/20
- TURK Fatih Tutak-Fatih Tutak-18,5/20