Ezogelin çorbası yapmak için önce soğanı ve sarımsağı ince doğrayın, mercimek ile pirinci temizleyip yıkayın. Tencereye yağı ekleyip soğan ve sarımsağı kavurun, ardından rendelenmiş domates ve havucu ekleyin. Mercimek ve pirinci tencereye alıp üzerine su ekleyin, baharatlarla lezzetlendirin ve yumuşayana kadar pişirin. Çorba piştikten sonra naneyi ekleyip karıştırın ve isteğe göre limon suyu ile sıcak servis yapın.
İsteğe bağlı olarak; limon suyu ve taze maydanoz ile servis edilebilir.
Soğan ve sarımsağı ince ince doğrayın. Havuç kullanacaksanız küçük küpler halinde doğrayın. Domatesi rendeleyin veya salçayı hazırlayın. Kırmızı mercimek ve pirinci ayıklayıp yıkayın.
Tencereye zeytinyağını ekleyin ve ısıtın. Soğan ve sarımsağı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Havuç ve domates veya salçayı ilave edin. Karıştırarak 2-3 dakika daha pişirin.
Yıkanmış mercimek ve pirinci tencereye ekleyin. Üzerine suyu veya tavuk suyunu dökün. Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin. Orta ateşte mercimek ve pirinç yumuşayıncaya kadar pişirin.
Kuru naneyi ekleyip karıştırın ve 1-2 dakika daha kaynatın. İsteğe göre limon suyu ilave edebilirsiniz. Ocaktan alın ve biraz dinlendirin. Sıcak olarak taze maydanozla servis edin.
Şunlara da göz atın: