Evde Kolayca Hazırlanabilecek 10 Nefis Tatil Yemeği

Tatil günleri, sevdiklerimizle bir araya geldiğimiz, sohbetin, kahkahanın ve elbette güzel yemeklerin başrolde olduğu özel zamanlardır. Kalabalık sofraların olmazsa olmazı ise içtenlikle hazırlanmış, ev yapımı yemeklerdir. Bayramda ya da tatil günlerinde sevdiklerinizi mutlu edecek, kolayca hazırlanabilen ev yapımı yemek tarifleriyle sofranıza lezzet ve sıcaklık katın. İşte evde kolayca yapılabilecek 10 nefis tatil yemeği.
Evde Kolayca Hazırlanabilecek 10 Nefis Tatil Yemeği
11 Haziran 2025, 11:27

İster bayram sofraları kuruyor olun, ister ailece geçirilen sakin bir tatil günü... Bu listede herkesin beğeneceği, yapımı pratik ama lezzeti büyük 10 tatil yemeğini bir araya getirdik. Etli klasiklerden zeytinyağlılara, fırın yemeklerinden nefis böreklere kadar her damak zevkine hitap eden tariflerle tatilinizi daha da lezzetli kılabilirsiniz.

  1. Fırında Tavuk But ve Patates

fırında tavuk but ve patates

Malzemeler: Tavuk but, patates, soğan, zeytinyağı, kekik, karabiber, pul biber

Yapılışı: Tüm malzemeleri harmanlayın, 180°C fırında 45-50 dk pişirin.

  1. Etli Nohut

etli nohut

Malzemeler: Kuzu/kıyma, nohut (haşlanmış), soğan, salça, baharatlar

Yapılışı: Eti kavurun, soğan ve salça ekleyin, nohutu ilave edip pişirin.

  1. Zeytinyağlı Yaprak Sarma

zeytinyağlı yaprak sarma

Malzemeler: Asma yaprağı, pirinç, soğan, dolmalık fıstık, kuş üzümü, zeytinyağı

Yapılışı: İç harcı hazırlayıp yapraklara sarın, tencereye dizip kısık ateşte pişirin.

  1. Beşamel Soslu Fırın Karnabahar

beşamel soslu fırın karnabahar

Malzemeler: Karnabahar, un, süt, tereyağı, kaşar peyniri

Yapılışı: Karnabaharı haşlayın, beşamel sosla karıştırın, üzerine kaşar koyup fırınlayın.

  1. İç Pilav

iç pilav

Malzemeler: Pirinç, ciğer (isteğe bağlı), fıstık, kuş üzümü, tarçın, yeni bahar

Yapılışı: Malzemeleri sırasıyla kavurup pilavla birleştirin.

  1. Kuru Fasulye

kuru fasulye

Malzemeler: Kuru fasulye, soğan, salça, zeytinyağı, isteğe göre pastırma veya sucuk

Yapılışı: Fasulyeyi haşlayın, kavrulmuş soğan ve salçayla pişirin.

  1. Tepsi Kebabı (Hatay Usulü)

tepsi kebabı

Malzemeler: Kıyma, soğan, biber, domates, baharatlar

Yapılışı: Tüm malzemeleri yoğurup tepsiye yayın, fırında pişirin.

  1. Sebzeli Börek

sebzeli börek

Malzemeler: Yufka, ıspanak/kabak/pırasa, lor peyniri, yumurta, süt

Yapılışı: Harcı yufkalara sarın, tepsiye dizip üzerini yumurtayla kaplayıp fırına verin.

  1. Mercimek Köftesi

mercimek köftesi

Malzemeler: Kırmızı mercimek, ince bulgur, soğan, salça, baharatlar

Yapılışı: Mercimeği haşlayın, bulgurla karıştırın, baharatlarla yoğurun.

  1. Tavuklu Şehriye Çorbası

tavuklu şehriye çorbası

Malzemeler: Tavuk göğsü, şehriye, havuç, limon, yumurta sarısı

Yapılışı: Tavuk suyunda şehriyeyi pişirin, terbiyeyi ekleyip karıştırın.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo