Fırınsız ve Miksersiz Tencerede Kek Tarifi
Elma ve armutları saklama sırasında delikli sebze poşetleri kullanmak, hem nemi dengelemeye hem de hava akışını sağlamaya yardımcı olur. Yumuşamış veya çürümeye başlayan meyveler ayrılmazsa diğerlerini de hızla bozar. Eğer meyve dilimlenmişse, limon suyu sürülerek hem kararması önlenir hem de tazeliği korunur.
Elma ve armut, serin ortamları sever; buzdolabının meyve-sebze bölmesinde 2–4 hafta taze kalabilir.
Elmalar, etilen gazı salgıladığı için armut gibi diğer meyvelerden ayrı saklanmalıdır.
Nemi dengelemek ve hava almasını sağlamak için delikli sebze poşetleri idealdir.
Bir meyve bozulursa diğerlerini de etkiler; yumuşayanları hemen ayırın.
Kesilmiş elma ve armutlar çabuk karardığı için üzerlerine limon suyu damlatarak saklayın.