Cold Brew Yaparken Bilmeniz Gereken 3 Püf Noktası

01 Aralık 2025, 03:03 tarihinde güncellendi.
Cold brew, kahvenin soğuk suyla uzun sürede demlenmesiyle elde edilen bir kahve türüdür. Son yıllarda çok popüler olan cold brew, püf noktalarına dikkat edilerek evde kolayca hazırlanabilir. Gelin, cold brewin püf noktalarını birlikte inceleyelim.
Cold Brew Yaparken Bilmeniz Gereken 3 Püf Noktası

Cold brew, soğuk suyun kahveyle bir araya getirilmesiyle hazırlanan ve uzun süren demleme sürecinin ardından tüketilen bir içecektir. Klasik filtre kahve ya da espresso gibi sıcak suyla kısa sürede yapılan demleme yöntemlerinden farklı olarak, cold brew için kalın öğütülmüş kahve çekirdekleri soğuk suya bırakılır ve 12–24 saat arası bekletilir. Ardından süzülerek içime hazır hale getirilir. Cold brew, soğuk suyla demlendiği için daha yumuşak, mideye daha az dokunan bir kahvedir.

Püf noktalarının yanı sıra, espresso bazlı kahveler, Avrupa'da kahve kültürü ve kahve akımlarına göz atabilirsiniz.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo