Cold brew, soğuk suyun kahveyle bir araya getirilmesiyle hazırlanan ve uzun süren demleme sürecinin ardından tüketilen bir içecektir. Klasik filtre kahve ya da espresso gibi sıcak suyla kısa sürede yapılan demleme yöntemlerinden farklı olarak, cold brew için kalın öğütülmüş kahve çekirdekleri soğuk suya bırakılır ve 12–24 saat arası bekletilir. Ardından süzülerek içime hazır hale getirilir. Cold brew, soğuk suyla demlendiği için daha yumuşak, mideye daha az dokunan bir kahvedir.
Püf noktalarının yanı sıra, espresso bazlı kahveler, Avrupa'da kahve kültürü ve kahve akımlarına göz atabilirsiniz.
Cold brew yapımında mutlaka orta kavrulmuş çekirdekler kullanılmalıdır. Bu sayede kahvenin tat profili daha dengeli olur. Kahvenin meyvemsi notalar içermesi için Etiyopya gibi afrika kahveleri, çikolata ve karamel notaları için de Kolombiya veya Brezilya gibi Latin Amerika kahveleri kullanılmalıdır. Üstelik lezzetli bir kahve için, çekirdeklerin demleme işleminden hemen önce öğütülmesi gerekir. Öğütme derecesi iri deniz tuzu tanesi büyüklüğünde olmalıdır. Çok ince öğütülmüş kahveler acı ve bulanık bir görünüm sunarken, iri öğütülmüş kahveler istediğiniz tada ulaşmanızı engeller.
Cold brew yapımında genel ölçü oranı 1 ölçü kahve, 5 ölçü sudur. Daha konsantre ve yoğun bir kahve hazırlamak için, 1 ölçü kahveye 3 ölçü su kullanabilirsiniz. Kahveyi soğuk suyla kavanoza koyup güzelce karıştırdıktan sonra, ağzını kapatarak en az 12-24 saat buzdolabında bekletmeniz gerekir. 12 saat bekletmek daha hafif, 24 saat bekletmek ise daha yoğun bir içim verir.
Eğer cold brew kahveyi french press ile demleyecekseniz, pistonu yavaşma indirmeye özen gösterin. Eğer kavanozda yaptıysanız, süzme işlemi için kahve filtresi veya temiz bir filtre kullanabilirsiniz. Kahvedeki bulanık görünümü azaltmak için 2 kez süzebilir ve süzme işlemini yavaş bir şekilde yapabilirsiniz. Hazırladığınız cold brewi ağzı kapalı bir şekilde 4-5 gün boyunca buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.