Ev yapımı çikolatalı tariflerle çikolatanın mutluluk veren etkisini en taze ve doğal haliyle yaşayabilirsiniz. Hazır tatlılara kıyasla çok daha lezzetli ve güvenilir olan bu tarifler, kısa sürede tatlı krizlerinize son verecek. İşte çikolata krizlerini kısa sürede geçirecek 5 ev yapımı tarif...
Malzemeler
200 gr bitter çikolata (%60-70 kakao oranlı)
1 su bardağı (200 ml) krema (soğuk, çırpılabilir krema)
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı vanilin
1 tutam tuz
Yapılışı:
Çikolatayı benmari usulü eritin, oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Soğuk kremayı koyulaşana kadar çırpın, pudra şekeri ve vanilini ekleyin. Çikolatayı üç aşamada, spatula ile nazikçe kremaya yedirin. Karışımı kuplara paylaştırın, buzdolabında en az 2 saat dinlendirip servis edin.
Malzemeler
1 paket hazır milföy hamuru (genellikle 6 yaprak)
100 gr sütlü veya bitter çikolata (dilediğiniz çeşit olabilir)
1 adet yumurta (üzeri için)
Yapılışı:
Milföyleri oda sıcaklığında yumuşatıp üçgen kesin. Geniş kenarına çikolata koyup sararak kruvasan şekli verin. Üzerine yumurta sürüp 180°C’de 15-20 dakika, kabarıp kızarana kadar pişirin.
Malzemeler
200 gr bitter çikolata (tercihen %60-70 kakao)
100 ml krema
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı vanilya özütü
Kaplamak için:
3–4 yemek kaşığı kakao
Yapılışı:
Kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtın, ocaktan alın. Çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın. Tereyağı ve vanilyayı ekleyin. Karışımı streç filmle kaplayıp 3-4 saat buzdolabında dinlendirin. Sertleşen karışımdan toplar yapıp kakaoya bulayın. Buzdolabında saklayın, servis öncesi 5 dakika oda sıcaklığında bekletin.
Malzemeler
İç harç için:
2 adet büyük boy havuç (rendelenmiş)
1 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı toz şeker
Yarım çay bardağı su
1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
Yarım çay bardağı rendelenmiş Hindistan cevizi
Dışı için:
250 gram bitter çikolata (isteğe göre %60–70 kakao oranında)
Üzeri için:
Hindistan cevizi, Antep fıstığı veya kakao
Yapılışı:
Tereyağında havuçları 4-5 dakika kavurun. Şeker ve su ekleyip suyunu çektirin. Ceviz ve Hindistan cevizini ekleyip karıştırın. Ilınınca yuvarlaklar yapın. Eriyen çikolataya bulayıp yağlı kağıda dizin. Üzerini süsleyin, buzdolabında soğutup servis edin.
Malzemeler
400 ml krema
100 ml süt
100 gram bitter çikolata (%60-70 kakaolu)
1 tatlı kaşığı toz jelatin (veya 2 yaprak jelatin)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı vanilin veya 1/2 çay kaşığı vanilya özütü
Süsleme için:
Rendelenmiş çikolata, meyve, çikolata sosu veya kahve çekirdeği
Yapılışı:
Jelatini 2 yemek kaşığı soğuk sütle 5 dakika bekletin. Krema, kalan süt ve şekeri ısıtın, kaynamadan ocaktan alın. Çikolata ve vanilini ekleyip eritin. Jelatini ekleyip karıştırın. Karışımı kaselere döküp streçleyin, buzdolabında 4 saat dinlendirin. Kalıptan çıkarıp süsleyerek servis edin.