Bruschetta Yaparken Bilmeniz Gereken 5 İpucu

28 Kasım 2025, 12:46 tarihinde güncellendi.
Bruschetta, kızarmış ekmek üzerine zeytinyağı, sarımsak ve taze domatesle hazırlanan klasik bir İtalyan mezesidir. Bruschettanın püf noktaları kaliteli zeytinyağı, doğru ekmek seçimi ve taze fesleğen dokunuşundadır. Ekmek sıcak, domates karışımı ise soğuk servis edilerek ideal çıtırlık ve tazelik yakalanır.
Bruschetta Yaparken Bilmeniz Gereken 5 İpucu

Bruschetta, kökeni İtalya’nın Orta ve Güney bölgelerine dayanan, kızarmış ekmek dilimleri üzerine çeşitli malzemelerle hazırlanan basit ama aroması güçlü bir İtalyan mezesidir. Geleneksel olarak odun ateşinde kızartılmış ekmeğin üzerine zeytinyağı, sarımsak, domates ve fesleğen sürülerek yapılır. “Bruschetta” kelimesi, İtalyanca bruscare (ızgarada kızartmak, kavurmak) fiilinden gelir; yani aslında “ızgara edilmiş ekmek” anlamındadır. Bugün ise klasik domatesli versiyonun yanı sıra peynirli, mantarlı, zeytinli veya avokadolu birçok modern çeşidi vardır.

İtalyan yemekleri ve İtalya'nın sokak lezzetlerine de göz atın. 

Bruschetta'nın Püf Noktaları

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo