Bulgur pilavı için önce soğanları yemeklik doğrayıp tencerede ya da tereyağında yumuşayana kadar soteleyin. Ardından bulguru ilave ederek birkaç dakika kavurun ve soğanların aromasını bulgura geçirin. Üzerine sıcak su ve baharatları ekleyip kısık ateşte bulgurlar şişene kadar pişirin. Pişen pilavı ocaktan alıp biraz dinlendirdikten sonra servis tabağına alarak sıcak olarak sunun.
Öncelikle 3-4 orta boy soğanı soyup ince ince doğrayın. Geniş bir tencereye 3 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı ekleyin. Yağ ısındığında doğradığınız soğanları ekleyin. Orta ateşte soğanlar pembeleşene kadar kavurun.
Kavrulan soğanların üzerine 2 su bardağı yıkanmış bulguru ilave edin. Bulguru soğanlarla birlikte 2-3 dakika kavurun. Bu işlem pilavın tane tane olmasını sağlar. Tencerenin altını kısın ve kavurmaya devam edin.
Bulgura 3 su bardağı sıcak su ekleyin. Tuz ve arzuya göre karabiber ilave edin. Pilavı kaynamaya bırakın ve kaynamaya başladıktan sonra altını kısın. Tencerenin kapağını kapatarak yaklaşık 15 dakika pişirin.
Pilav suyunu çektiğinde tencerenin altını kapatın. Pilavın üzerini temiz bir mutfak beziyle örtün ve 10 dakika demlenmesini bekleyin. Daha sonra pilavı hafifçe karıştırın. Sıcak olarak servis edin, yanında yoğurt veya salata ile çok lezzetli olur.
Şunlara da göz atın:
Bulgur Pilavı Yaparken Kavrulur Mu?