Söz konusu bebek beslenmesi olduğunda, tüm ebeveynler oldukça dikkatli bir yol izlemek ister. Piyasada bulunan hazır kavanoz mamalar yerine evde kendi elleriyle mama hazırlamak isteyenleri böyle alalım. Doyurucu bebek maması tariflerine geçmeden önce, malzemelerin mevsimine uygun olmasına dikkat etmeniz gerektiğini de hatırlatalım. Ayrıca besinler iyice pişmeli ve asla çiğ bırakılmamalıdır. 1. yaşını doldurmayan bebeklerin süt, tuz, yumurta beyaz ve şeker gibi besinler tüketmesi kesinlikle önerilmez. Aşağıdaki mamalar, 6. aydan itibaren doktor tavsiyesine göre verilebilir.
Önemli Not: Bebeğinizin herhangi bir besine karşı alerjisi varsa, lütfen mama vermeden önce doktorunuza danışın ve alerjik besinleri tükettirmeyin.
Malzemeler;
Yapılışı: Minik bir sos tenceresinin içine su ve irmiği aktarın. İrmikler şişene kadar pişirin. Ardından soğuması için bekleyin ve içinde kalan fazla suyu mutlaka süzdürün. Blender içerisine irmik, kabuğu soyulmuş muz, zeytinyağı ve pekmezi alın. Güzelce karıştırarak püre haline getirin.
Malzemeler;
Yapılışı: Yulaf ezmesini güzelce yıkayın. Yulaf ezmesi ve suyu bir sos tenceresine alıp 15 dakika pişirin. Muz ve armudu buharda haşlayarak çatalla ezin ve püre haline getirin. Üzerine pişen yulaf ezmesini de ekleyin ve karıştırın.
Malzemeler;
Yapılışı: Avokado ve muzu çatalla ezerek püre kıvamına getirin. Üzerine ceviz ve zeytinyağı ekleyin ve blenderda çektirin. Pürüzsüz bir kıvam alınca mama hazır demektir.
Malzemeler;
Yapılışı: Pirinç ununu suyla pişirerek koyulaştırın. Ilınan püreye zeytinyağı ekleyin ve karıştırın.
Malzemeler;
Yapılışı: Havuç ve kabakların kabuklarını soyun. Küp şeklinde doğrayarak buharda pişirin. İrmiği bir tencereye alın ve üzerine su ekleyin. İrmikler şiştiğinde varsa kalan suyunu süzün ve blendera aktarın. Haşlanan kabak ve havucu da blendera alın. Üzerine zeytinyağı ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpın.