Bardak Altı Lahmacun Yapmak İçin 4 Tüyo

28 Kasım 2025, 12:24 tarihinde güncellendi.
Fındık lahmacun, Mersin’in Tarsus ilçesine özgü, klasik lahmacundan daha farklı bir tarzda hazırlanan özel bir lahmacun çeşididir. Gelin, bardak altı lahmacun yaparken bilmeniz gereken püf noktalarına birlikte göz atalım.
Bardak Altı Lahmacun Yapmak İçin 4 Tüyo

Bardak altı fındık lahmacun, Mersin'in Tarsus ilçesiyle özdeşleşmiştir. Normal lahmacun incecik açılırken Tarsus lahmacununda hamur biraz daha kalın ve yumuşak olur. Bu yönüyle bazen pideyi andırır. Üzerine serilen iç harç klasik lahmacuna göre daha zengindir. Dana-kuzu karışık kıyma, soğan, domates, biber ve bol baharatla hazırlanır.

Lahmacun püf noktaları, lahmacun kaç kalori ve lahmacun içi yapmanın püf noktalarına da göz atın.

Bardak Altı Lahmacun Püf Noktaları

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo