Elma sirkesi, nar ekşisi ya da dut sirkesi gibi malzemelerle balzamiğe benzer sonuçlar elde etmek mümkün. Bu malzemelerle evdeki tariflerine yeni dokunuşlar katabilir, eksikliği hiç hissetmeden lezzeti koruyabilirsiniz. Peki; balzamik sirke yerine ne kullanılır? İşte yanıtı.
1 yemek kaşığı elma sirkesine 1 tatlı kaşığı bal ekleyerek balzamiğe benzer tatlı-ekşi bir sos elde edebilirsin.
1 yemek kaşığı üzüm sirkesiyle 1 tatlı kaşığı üzüm veya dut pekmezi karıştırılarak benzer yoğunlukta bir tat elde edilir.
Daha yoğun ve meyvemsi bir aromaya sahiptir, özellikle salatalarda balzamik yerine kullanılabilir.
Balzamik kadar yoğun değil ama ekşi-tatlı dengeyi sağlar.
Hafif tatlımsı ve meyvemsi aromasıyla balzamik sirkeye yakın bir tat verir. Salatalarda, soslarda rahatlıkla kullanılabilir.