Özellikle yoğurt ve süt ürünleri, balıkla birlikte tüketildiğinde zehirlenme riski olduğu düşünülse de bu durum genellikle bayat balık ya da yoğurtla ilgilidir. Turşu, kavun ve baklagiller gibi besinler ise balığın hafif yapısıyla uyumsuz olup mideyi zorlayabilir. Bu nedenle balıkla birlikte daha sade ve uyumlu yan lezzetler tercih edilmesi önerilir.
Taze yoğurt genellikle sorun yaratmaz ama bayat yoğurtla balık tüketmek, bazı durumlarda mide rahatsızlıklarına yol açabilir. Halk arasında zehirlenme riski olduğuna dair yaygın bir inanış vardır.
Balığın sindirimiyle süt ürünleri çakışabilir, bu da hassas midelerde rahatsızlık yaratabilir. Özellikle çiğ balıkla birlikte önerilmez.
Soğuk ve sulu yapısıyla sindirimi zorlaştırabilir. Balıkla birlikte tüketildiğinde mideyi üşütebilir, hazımsızlık yapabilir.
Asidik yapısı ve yüksek tuz oranı, balığın tadını bastırabilir ve sindirim sistemini zorlayabilir.
Gaz yapıcı etkileri nedeniyle balıkla birlikte tüketildiğinde şişkinliğe ve rahatsızlığa neden olabilir.
Yazar: Uzman Diyetisyen Perihan Kılıç