Aşurenin rengini korumak ve daha açık, iştah açıcı bir görünüm elde etmek için dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları vardır. Kuru meyveleri önceden ıslatmak ve ayrı haşlamak, bunlar arasında yer alır. Peki; aşurenin siyah olmaması için ne yapmalı? İşte yanıtı.
Kuru incir, kuru üzüm gibi koyu renkli meyveler aşureye renk verebilir. Bunları ayrı haşlayın ve suyunu döktükten sonra aşureye ekleyin.
İncir, aşurenin rengini hızla koyulaştırır. Eğer kullanacaksanız, çok az miktarda doğrayarak ve aşure piştikten sonra ekleyin.
Karanfil hoş bir aroma verse de aşurenin rengini koyulaştırabilir. Karanfili az miktarda suda kaynatın, suyunu süzüp aşurenin içine çok az ilave edin.
Nohut, fasulye gibi bakliyatlar haşlandıktan sonra iyice yıkanmalı. Renkleri koyuysa, aşurenin görünümünü etkileyebilir.
Şekerin erken eklenmesi karamelizasyon riskini artırır ve rengi koyulaştırabilir. Tüm malzemeler yumuşadıktan sonra şekeri eklemek, rengin daha açık kalmasına yardımcı olur.
İpucu: Aşurenin daha parlak ve berrak görünmesi için bir miktar süt ekleyenler de olur. Bu da rengin daha açık olmasına katkı sağlar.