Lor Peynirli Dereotlu Poğaça Tarifi
Aşure yapımında buğdayın iyice yumuşaması için en az 1-1,5 saat kaynatılması gerekir. Tüm malzemeler eklendikten sonra aşurenin kıvam alması için toplam pişirme süresi genellikle 2 ila 2,5 saattir. Kaynatma süresi, aşurenin lezzetli ve doyurucu olması için oldukça önemlidir.
Aşurenin ana malzemesi olan aşurelik buğday, önceden 1 gece suda bekletildikten sonra,
İlk kaynatma: Sabah suyu süzülen buğday, temiz suyla tencereye alınır ve yaklaşık 10-15 dakika kadar kaynatılır. Ardından su dökülüp tekrar su eklenir.
Ana kaynatma: Yeni suyla birlikte buğday, yaklaşık 1 - 1,5 saat kadar, buğdaylar iyice yumuşayıp açılana kadar kaynatılır. Bu süreçte ara ara karıştırılır ve su azaldıkça sıcak su eklenir.