Yaz aylarının ferahlatıcı yıldızlarından biri olan ananas, hem tatlılara hem de tuzlulara tropik bir dokunuş katıyor. Hafif ekşimsi ve tatlı aromasıyla damakları şenlendiren bu meyve, sıradan tarifleri bile bambaşka bir lezzet boyutuna taşıyabiliyor. Özellikle pratik ve kısa sürede hazırlanan tarifler arayanlar için ananas, mutfakta çok yönlü bir kurtarıcı. İşte ananasla lezzetlendirilen 5 lezzet...
Malzemeler:
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı doğranmış ananas
1 tatlı kaşığı vanilin
Yapılışı:
Süt, nişasta ve şekeri karıştırarak pişirin. Koyulaşınca vanilin ve ananası ekleyin. Kaseye alın, soğutup servis edin.
Malzemeler:
300 gr kuşbaşı tavuk göğsü
1 su bardağı doğranmış ananas
Taze soğan
1 adet kapya biber
1 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
Tavuğu yağda soteleyin, biber ve ananası ekleyin. Soya sosunu dökün, 5-6 dakika daha pişirin. Üzerine ince doğranmış taze soğan ile süsleyerek sıcak servis edin.
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı doğranmış ananas
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Yapılışı:
Yumurta ve şekeri çırp, diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Yağlanmış kalıba dökün, 180°C’de 35-40 dakika pişirin ve servis edin.
Malzemeler:
12 adet jumbo karides (ayıklanmış)
1 su bardağı ananas küpü
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Karides ve ananası şişe dizin, zeytinyağı ve baharatla marine edin. Izgarada veya tavada 4-5 dakika pişirin ve servis edin.
Malzemeler:
1 su bardağı doğranmış ananas
1 avuç kaju
1 kase roka veya ıspanak
2 yemek kaşı��ı nar
Zeytinyağı, limon, tuz
Yapılışı:
Tüm malzemeleri karıştırın, üzerine zeytinyağı, limon ve tuz gezdirerek servis edin.