Minik şefler, Anadolu Üniversitesi Çocuk Üniversitesi’nin düzenlediği “Dünya Mutfakları” atölyesinde mutfağa adım attı. 8-12 yaş aralığındaki çocuklar, beş hafta sürecek program boyunca her hafta farklı bir ülkenin lezzetlerini keşfedecek ve kendi elleriyle hazırladıkları tariflerle eğlenceli bir deneyim yaşayacak. Etkinliğin ilk haftasında çocuklar, hamburger yapımıyla mutfak becerilerini geliştirme fırsatı buldu.
Etkinliğin ilk haftasında çocuklar, kendi elleriyle hamburger yapma deneyimi yaşadı. Anadolu Üniversitesi Eskişehir Meslek Yüksekokulu (EMYO) Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Öğr. Gör. Şafak Yüksel Vural’ın yöneticiliğinde gerçekleştirilen programda, çocuklar hijyen, beslenme ve mutfak düzeni konularında temel bilgiler edinirken aynı zamanda pratik becerilerini geliştirdi. Öğr. Gör. Vural, etkinliğin amacını şöyle özetledi: “Bu atölye, sadece yemek yapmayı öğretmekle kalmıyor; çocukların eğlenmesini, el becerilerini geliştirmesini ve üretmenin keyfini yaşamalarını sağlıyor. Program, Aşçılık Bölümü öğrencilerimizin rehberliğinde çocuklara özel, samimi ve uygulamalı bir şekilde yürütülüyor. Beş hafta boyunca her cumartesi farklı bir ülkenin mutfağını keşfedecekler. Ayrıca bu tür etkinlikleri bahar ve yaz dönemlerinde de düzenli olarak devam ettiriyoruz.”Çocuklar etkinlik boyunca hem yaratıcı hem de eğitici bir mutfak deneyimi yaşarken, farklı kültürlerin lezzetlerini keşfetmenin keyfini sürdü.
Kaynak: İHA