Kahve sektörü ve gastronomi dünyasının tanınmış isimlerinden Kahve Danışmanı & Gastronomi Yazarı Cenk R. Girginol, 1-16 Ekim tarihleri arasında Amerika’nın Chicago şehrinde düzenlediği Türk kahvesi söyleşileri ve workshoplarıyla büyük ilgi topladı. Etkinlikler, Chicago’nun önde gelen kahve markalarından Oromo Cafe’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Girginol, söyleşilerde Türk Kahvesi ve kültürünü tanıtarak, kahvenin dünyadaki ilk kahvehanesinin İstanbul’da açıldığından, telvesiyle pişen tek kahve olmasına kadar birçok detayı konuklarla paylaştı. Sunumlarda, kahvenin yanında servis edilen geleneksel Türk Lokumu ve kahve falı gibi Türk kültürüne özgü öğeler de tanıtıldı. Konuklar, geleneksel yöntemlerle cezvelerde ve modern Türk kahvesi makinelerinde kahve pişirip tadım yapma fırsatı buldu.
Etkinliklerde, Oromo Cafe’nin menüsünde yer alan vegan, glutensiz ve sağlıklı yiyecek ve içecek seçenekleri de katılımcılara sunuldu. Girginol, “Türk Kahvesi’nin bir kahve çeşidi olmadığını, bir pişirme yöntemi ve servis edilen içeceğin adı olduğunu; her yöresel kahve ile damak zevkine göre Türk Kahvesi pişirilip içilebileceğini” vurgulayarak, katılımcılara kahvenin çok yönlülüğünü gösterdi.
Türk Kahvesi'nin Chicago'daki etkinlikleri, Amerika'nın ünlü influencer'ları ve sektörün önde gelen otoriteleri tarafından büyük ilgiyle takip edilerek sosyal medyada geniş yankı buldu. Etkinlikte Oromo Cafe’nin menüsüne özel olarak eklenen farklı Türk Kahvesi reçeteleri, katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. Büyük bir başarıya imza atan bu kahve turu, önümüzdeki aylarda Chicago ve diğer eyaletlerde düzenlenecek yeni etkinliklerle devam edecek.