Adana Kebabın Dağılmaması İçin 5 Tüyo

28 Kasım 2025, 15:44 tarihinde güncellendi.
Adana kebap, Türk mutfağının en sevilen kebaplarından biridir. Yapımında yalnızca et, kuyruk yağı ve tuz kullanılır. Ancak doğru şekilde hazırlanmazsa dağılarak düşebilir. İşte, Adana kebabın dağılmaması için bilmeniz gereken 5 tüyo:
Adana Kebabın Dağılmaması İçin 5 Tüyo

Adana kebap yaparken en büyük zorluklardan biri, etin şişe tutunmadan mangalda dağılmasıdır. Ustalar bu konuda çok hassastır çünkü doğru kıvamı yakalamak hem malzemenin dengesi hem de tekniğe bağlıdır. Teknik doğru uygulanmazsa, pişirme aşamasında Adana kebap dağılır ve ateşin üzerine düşer. Bu da lezzetini ve görünümünü olumsuz yönde etkiler.

Adana kebabın içine konur, Adana kebabın yanına ne gider ve Adana kebabı püf noktalarına da göz atın.

Adana Kebabın Dağılmaması İçin Ne Yapmalı?

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo