Kahvaltıdan ana yemeklere, içeceklerden soslara kadar her öğünde kullanabileceğiniz 5 basit ve lezzetli tarifle sofralarınıza sağlık katın!
Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı bal
1 yemek kaşığı yulaf
1 adet muz veya çilek (doğranmış)
Ceviz veya badem (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Tüm malzemeleri bir kasede karıştırın, üzerine meyveleri ve kuruyemişleri ekleyerek tüketin.
Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı zerdeçal
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı bal
1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı:
Tüm malzemeleri bir blenderda karıştırın ve içeceğiniz hazır!
Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı zerdeçal
1 diş sarımsak (ezilmiş)
Yarım çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limon suyu
Yapılışı:
Tüm malzemeleri karıştırın ve salatalarınıza ya da ızgara yemeklerinize sos olarak kullanın.
Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
1 diş sarımsak (rendelenmiş)
Yarım çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Tavukları bu karışıma bulayıp en az 30 dakika marine edin, ardından fırında ya da tavada pişirin.
Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı tuz
Karabiber (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Tüm malzemeleri karıştırın, havuç, salatalık, biber gibi çiğ sebzeleri bu sosa batırarak tüketin.
Şunlara da göz atın: